therealdesign

A+ A A-

Σημεία συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5

radiothessΒασικά σημεία συνέντευξης της Αννας Διαμαντοπούλου στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Ελένη Ζάχου.

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ:

Σκληρή κριτική ασκεί η Άννα Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση του Α.Σαμαρά , λέγοντας ότι  θα  έπρεπε να έχει έτοιμο ένα εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα από τους Έλληνες, και σημειώνει ότι ο βαθμός αξιοπιστίας του κ. Σαμαρά μπορεί να κριθεί αν θυμηθούμε τι είπε ,  για ποια πράγματα δεσμεύτηκε το 2011 και τι έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.

«Για να αποτιμήσει κανείς την ομιλία και να κρίνει τις δεσμεύσεις θα πρέπει να λάβει υπόψη την αντίστοιχη ομιλία του 2011. Τότε γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα, είχε δεσμευθεί να καταργήσει άμεσα το χαράτσι, το οποίο τώρα παγιώθηκε ως ενιαίος φόρος ακινήτων, να αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα - γιατί αλλιώς η αγορά θα κατέρρεε – τα 7 δις που σήμερα έγιναν 8δις, για τα οποία δήλωσε  σε ενεστώτα διαρκείας ότι πληρώνονται,  ενώ η αγορά πράγματι καταρρέει, και έκρινε τότε, την φορολόγηση της ατομικής και ιδιαίτερα στης μικρής ιδιοκτησίας ως καταστροφική τόνιζε την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Δουβλίνο ΙΙ για το μεταναστευτικό, και μια Κυβέρνηση 12 Υπουργών, που απλά δεν έγιναν. Για να υπάρχει αξιοπιστία πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν έγιναν όλα όσα υποσχόταν το 2011.  Δεν είναι δυνατόν  να υπάρχει λογική λωτοφαγίας, φάγαμε  λωτό και ξεχάσαμε τι είπε» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ

«Μετά από όσα συνέβησαν στην Χώρα και όσα έχουν υποστεί οι πολίτες, παρά τις αλλαγές στην δύναμη των κομμάτων και την σύνθεση της Βουλής, φαίνεται πως τίποτε δεν αλλάζει στην νοοτροπία και τις πολιτικές πρακτικές.  Όσα συνέβησαν  και χθες στην ΔΕΘ αυτό αποτυπώνει. Καταστροφολογία και υποσχέσεις η Αντιπολίτευση, Λήθη και ωραιοποιήσεις η Κυβέρνηση». Ενώ άσκησε κριτική και στον κ. Τσίπρα  σημειώνοντας ότι και χθες έδειξε ότι δεν έχει ξεπεράσει τον εαυτό του ως  καταληψία».

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ τους ΕΛΛΗΝΕΣ

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι τον Μάιο του 2014 λήγει το Μνημόνιο, και ότι τον Ιανουάριο αναλαμβάνει η Ελλάδα την προεδρία της Ε.Ε. επεσήμανε:

«Aυτό που θα περίμενε κανείς σήμερα, είναι να ξεκινήσει  το ελληνικό σχέδιο φτιαγμένο από έλληνες για  τον Μάιο του 2014 -   τότε που τελειώνει το μνημόνιο και θα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό -   όχι απλά γενικά και αφηρημένα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις. Να προκληθεί ακόμη και σύγκλιση αρχηγών , να επιχειρηθεί συναίνεση όλων των δυνάμεων και όποιος αρνηθεί , να πάρει τις ευθύνες  του. Να σας θυμίσω ότι επειδή δεν είχαμε εθνικό σχέδιο φθάσαμε κάποια στιγμή να υποχρεώνουν οι ξένοι τον πρωθυπουργό  και  τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογράφουν σχέδια. Επομένως αυτό το σχέδιο πρέπει να γίνει για την Ελλάδα   από τους Έλληνες , για την επόμενη ημέρα.  Φυσικά και δεν υπάρχει τώρα ……………..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αναφερόμενη στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου,  απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με την κινητικότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς. « Δεν είναι ούτε οι προσωπικότητες που συνομιλούν μεταξύ τους , δεν είναι ούτε οι διάφοροι που πιθανόν να φαντάζονται  νέους ρόλους , ή να πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν νέους ρόλους. Είναι ένα εθνικό σχέδιο και μια πρόταση  που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και αφορά συγκεκριμένα πράγματα, όχι γενικά και αόριστα. Αυτό το σχέδιο είναι η  συνεκτική ουσία  του αύριο, και στην διαμόρφωση του θα συμβάλλω  με όλες μου τις δυνάμεις.  Ένας εναλλακτικός πόλος , στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Χώρας, και με ξεκάθαρη γραμμή  θα  δώσει ένα νέο αφήγημα για την έξοδο από την κρίση αλλά και για τον νέο ρόλο της χώρας στη Μέση Ανατολή  και στην Ευρώπη».

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0