Επίσκεψη, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας

SEP 22, 2010

Η Υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και ενημερώθηκε για το θέμα της σίτισης και στέγασης των φοιτητών. Η Υπουργός έδωσε έμφαση στη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει για τους φοιτητές με χαμηλό εισόδημα. Συγκεκριμένα ανέφερε :

Οι φοιτητικές εστίες, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που έχουν ανάγκη. Μέσα στο καλοκαίρι έγινε μια σοβαρή δουλειά και τώρα οι νέοι φοιτητές θα βρουν 2.500 επιπλέον δωμάτια σε 17 εστίες .

Μέχρι τώρα, υπήρχαν προβλήματα, καθώς κάποιοι έμεναν πολλά χρόνια στα δωμάτια και σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και φαινόμενα έμμισθης ενοικίασης.

Θέλω να κάνω σαφές, ότι τα δωμάτια στις εστίες – με τη συνεργασία του ΕΙΝ, των φοιτητών και των Πανεπιστημιακών, οι οποίοι βοήθησαν πολύ σε αυτή τη διαχείριση – θα δοθούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη και αυτοί είναι φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια, μέσα στο χρόνο των σπουδών τους.

Επεξεργαζόμαστε, ήδη, ένα σχέδιο. Το Ίδρυμα Νεότητας θα αναλάβει το συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο της πολιτικής για τη φοιτητική στέγη, που σημαίνει συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να προχωρήσουμε σε νέο τρόπο στέγασης των φοιτητών, είτε σε εστίες, είτε σε διαμερίσματα. Ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012