Δηλώσεις της Υπουργού, για τη συνάντησή της με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

OCT 29, 2010

Το θέμα της σχολικής στέγης σύμφωνα και με τον «Καλλικράτη», αλλά και με τον προηγούμενο νόμο, είναι ευθύνη του Δήμου. Υπάρχει, βεβαίως, συνεργασία του Δήμου με τον ΟΣΚ, το Υπουργείο Παιδείας και τα υπόλοιπα Υπουργεία.

Ο κ. Καμίνης, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, με πήρε τηλέφωνο για να δούμε το θέμα των σχολείων και της σχολικής στέγης. Έγιναν, λοιπόν, δύο επιτελεία που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα και σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος με επισκέφθηκε για να ενημερωθεί πλήρως και να του δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για όλα τα σχολεία στην Αθήνα και τα οικόπεδα όπου μπορούν να χτιστούν σχολεία. Υπάρχει ένας κατάλογος με 100 οικόπεδα σε εκκρεμότητα, αυτή τη στιγμή, τα οποία πρέπει να αποδεσμευθούν. Επειδή, μάλιστα, και ο ίδιος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ως συνταγματολόγος και ως Συνήγορος του Πολίτη, θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαία η βοήθειά του για να υπερβούμε το σημερινό νομικό πλαίσιο και να λύσουμε με γρήγορες διαδικασίες το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Η βασική επιλογή για την Αθήνα είναι η γειτονιά και το σχολείο. Χωρίς σχολείο δεν υπάρχει γειτονιά.

Υπάρχουν, ήδη, πέντε προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΣΚ και βεβαίως «τρέχει» το πρόγραμμα για τα βιοκλιματικά σχολεία της Αθήνας, ώστε να μπορέσουμε και στα υπάρχοντα κτήρια να έχουμε «πράσινες αυλές» και όλες τις βιοκλιματικές προϋποθέσεις, σε μια πόλη που υποφέρει πολύ από τσιμέντο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου η Υπουργός ανέφερε:

Η αντιπολίτευση επί εβδομάδες καλεί τους πολίτες με επικίνδυνο και λαϊκίστικο τρόπο να ψηφίσουν μόνο «αντί». Ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ, όμως, απάντησαν με θετικό και ουσιαστικό τρόπο.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και η κυβέρνηση το αντιμετώπισε. Η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει μια ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρόσωπα που ξέρουν και μπορούν, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και τα εθνικά, τα σημαντικά και τα καθημερινά που αφορούν τον πολίτη, που η ζωή του γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012