Δήλωση κατά την επίσκεψη στο νομό Αργολίδος

NOV 11, 2010

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, οι πολίτες έδειξαν σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα κατανόηση απέναντι σε ένα τιτάνιο έργο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε ούτε και θα μιλήσει ποτέ, για νικητές και ηττημένους, για θριάμβους και ήττες.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, την επομένη των εκλογών, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και είναι απολύτως σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει δείξει και την κατανόηση του για αυτό που έγινε, αλλά και την ανάγκη να συνεχίσουμε.

Την ίδια στιγμή, θα χρειαστεί ισχυρή αυτοδιοίκηση. Η ισχυρή αυτοδιοίκηση έχει προϋποθέσεις: στελέχη που πιστεύουν στο θεσμό του «Καλλικράτη», έναν θεσμό που αλλάζει τα δεδομένα στη χώρα, έναν θεσμό που αλλάζει την περιφερειακή και την κεντρική διοίκηση. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και πολύ πάθος.

Στην Πελοπόννησο, ο συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, με στελέχη της αυτοδιοίκησης από όλα τα πολιτικά κόμματα, που έχουν ένα σημαντικό στοιχείο, έχουν πιστέψει από την πρώτη στιγμή στην αλλαγή του «Καλλικράτη».

Αυτός ο συνδυασμός, μπορεί να αναπτύξει την περιφερειακή συνείδηση της Πελοποννήσου και να δουλέψει για μια Πελοπόννησο, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της.

Στους δύο συνδυασμούς, που ηγούνται στο μεν Ναύπλιο ο κ. Σαλεσιώτης – ο οποίος συμμετείχε στο σχεδιασμό του Καλλικράτη- στο δε Άργος ο κ. Αναγνώστου, υπάρχουν στελέχη που έχουν σημαντική παρουσία.

Και οι δύο είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν από διαφορετικές θέσεις το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις πόλεις τους με γνώση και εμπειρία. Ο κ. Σαλεσιώτης έχει δείξει την εμπειρία του και ως Νομάρχης, ενώ ο κ. Αναγνώστου είναι από τους γνωστούς Αντιδημάρχους σε όλη την Ελλάδα, καθώς αξιοποίησε τον πολιτισμό ως βάση για την ανάπτυξη της περιοχής του.

Οι πολίτες καλούνται τη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν για ισχυρή αυτοδιοίκηση. Οι προϋποθέσεις, οι προδιαγραφές που ο καθένας θα θέσει, θα έχουν την επόμενη μέρα επιπτώσεις στη διακυβέρνηση της κάθε περιφέρειας και του κάθε δήμου.

Δημοσιογράφος : Θεωρείτε ότι έχει κλείσει οριστικά το θέμα των εθνικών εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής;

Υπουργός: Έχει κλείσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012