Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)

DEC 8, 2010

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, συναντήθηκαν, σήμερα 08/12/2010, με εκπροσώπους του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) , στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Υπουργού για πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής των ελληνικών προορισμών για τις σχολικές εκδρομές, τόσο των Ελλήνων, όσο και μαθητών από άλλες χώρες, με ελκυστικά και οικονομικά πακέτα εκδρομών.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου διεξαγωγής των εκδρομών, ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι σχολικές εκδρομές και να υπάρχει καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών. Έγινε ακόμη αναφορά στην αλλαγή του τρόπο καθορισμού του προορισμού των εκδρομών με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά κριτήρια.

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση:

«Φέτος Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα»

Φέτος η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Οι σχολικές εκδρομές μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές και παιδαγωγική επιμόρφωση, αλλά και εξαιρετική αναψυχή – γιατί η χώρα μας είναι γεμάτη ομορφιές . Φέτος, λοιπόν, το σύνθημα και για τους μαθητές είναι «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα».

Υπήρξε μια συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Σύνδεσμο των Τουριστικών Γραφείων, προκειμένου να δημιουργηθούν κίνητρα και ουσιαστικές προσφορές, ώστε τα παιδιά να έχουν λόγους – και οικονομικούς – να επιλέξουν την Ελλάδα.

Είδαμε πολλές χρονιές και ιδιαίτερα πέρυσι, να αυξάνεται η επιλογή και η προτίμηση προς προορισμούς του εξωτερικού. Αυτό είναι θετικό. Όμως το εξωτερικό ας είναι επόμενος προορισμός, καθώς καλό είναι πρώτα να μαθαίνουμε τη χώρα μας.

Έχει, λοιπόν, σημασία να υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας η υποστήριξη -από πλευράς οργάνωσης-, από το Υπουργείο Τουρισμού η ανάδειξη όλης της ομορφιάς της χώρας και από τον ιδιωτικό τομέα η προσφορά οικονομικών πακέτων, που να εξυπηρετούν τους μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012