Συναντήσεις της Υπουργού στο Λονδίνο

FEB 3, 2011

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στο Λονδίνο, συναντήθηκε χθες 02/02/2011, με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο, καθώς και με τη συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του ελληνικού σχολείου στο βόρειο Λονδίνο.

Σήμερα 03/02/2011, συναντήθηκε με τον John Hayes, Υπουργό για θέματα Διά Βίου Μάθησης του βρετανικού Υπουργείου Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η κατάρτιση – με ιδιαίτερη αναφορά στους μηχανισμούς αξιολόγησης των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης – και η Διά Βίου Μάθηση – με έμφαση στη λειτουργία των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων.

Η Υπουργός επισκέφθηκε, επίσης, το τέμενος του ανατολικού Λονδίνου, συνοδευόμενη από τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο, υπεύθυνο για διαθρησκευτικά θέματα της Αρχιεπισκοπής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τους χώρους λατρείας και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, συναντήθηκε με τη διοίκηση του τεμένους και ενημερώθηκε για τον τρόπο διοίκησης, λειτουργίας και χρηματοδότησής του.

Οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του τεμένους και του πολιτιστικού κέντρου ξεκίνησαν το 1910 και το τέμενος εγκαινιάστηκε το 1985. Στη σημερινή του μορφή, μαζί με το πολιτιστικό κέντρο, λειτουργεί από το 2004, με ενεργό συμμετοχή της μουσουλμανικής κοινότητας, σε συνεργασίας με την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012