Η Νέα Πολιτική για την Έρευνα και την Τεχνολογία

MAY 4, 2011

Σε τρεις νέες δράσεις Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και σε αύξηση του προϋπολογισμού δράσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, προχωράει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η χρηματοδότηση όλων των δράσεων γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ 2007 -2013 και η συνολική δημόσια επένδυση φτάνει τα 171 εκ. ευρώ.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στους τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας (Ενίσχυση έρευνας, Σύνδεση έρευνας με παραγωγή, Εξωστρέφεια, Επιστήμη και Κοινωνία) και αφορούν στους πυλώνες 1 και 2 (Ενίσχυση Έρευνας και σύνδεση Έρευνας με παραγωγή αντίστοιχα).

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε:

«Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, με την οικονομική κρίση στο ζενίθ. Όλοι μιλάμε – και σωστά – για ανάπτυξη. Έπρεπε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να απαντά στις απαιτήσεις της εποχής, με κεντρική ιδέα τις μεγάλες αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και με στόχο νέα προϊόντα, υπηρεσίες, θέσεις απασχόλησης. Ο χώρος της Έρευνας και της Τεχνολογίας τίθεται σε επανεκκίνηση».Για το ενημερωτικό υλικό για τη Νέα Πολιτική για την Έρευνα και την Τεχνολογία πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012