Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικής Επιστήμης της Κίνας

MAY 23, 2011

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα 23/05/2011, με τον καθηγητή Chen Yiyu, Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης.

Το Ίδρυμα είναι ο κατεξοχήν χρηματοδότης της βασικής έρευνας στην Κίνα. Ο προϋπολογισμός για το 2011 για τα ερευνητικά προγράμματα ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Η κινεζική πλευρά εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Έρευνας. Η Υπουργός ανέφερε την επένδυση στην έρευνα ως βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση και περιέγραψε το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και τις βασικές ερευνητικές προτεραιότητες που περιλαμβάνουν τη γεωργία, την ανανεώσιμη ενέργεια, την πληροφορική, τα νέα υλικά και την Ιατρική.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που αντανακλούν τις ερευνητικές προτεραιότητες των δυο χωρών με την ενίσχυση της ανταλλαγής ερευνητικού δυναμικού και τη χρηματοδότηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Αύριο η κινεζική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τους Πρόεδρους των Ερευνητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012