Δήλωση μετά τη συνάντηση με την ΠΟΣΔΕΠ, την ΟΣΕΠ – ΤΕΙ και την ΕΕΕ (Ένωση Ελλήνων Ερευνητών)

JUN 10, 2011

Είχαμε μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα εξαιρετικά μεγάλα και επείγοντα θέματα που αφορούν τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Ο στόχος όλων είναι ένας και κοινός: το καλό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, Έρευνα στην υπηρεσία της χώρας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σαφές ότι η κρίση επηρεάζει και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρειάζεται συνεργασία και πολλή δουλειά. Υπερβαίνοντας όλοι αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Το Υπουργείο σε αυτή την περίοδο καλεί τους φορείς των Πανεπιστημιακών σε μία ουσιαστική συνεργασία όσον αφορά και το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τα καθημερινά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Ίδρυμα χωριστά.

Θέλω να τονίσω κάτι, καθώς οι συμβολισμοί ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε παίζουν το ρόλο τους. Ζήτησα από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημιακών, αν θα μπορούσαν οι ίδιοι να εργαστούν περισσότερες ώρες , δηλαδή οι έξι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας να γίνουν εννέα. Μου απάντησαν ομόφωνα και αυθόρμητα ότι είναι κάτι που αρκετοί το κάνουν, ήδη, και το προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα. Όλοι μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε αυτή την περίοδο.

Για τα στοιχεία σχετικά με τη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΕΕΕ, πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012