Δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

JUL 20, 2011

Είναι η τρίτη φορά που ενημερώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας, για τα οποία δείχνει μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση δίνει μάχες αυτή την κρίσιμη στιγμή σε πολλά πεδία: στην Ευρώπη για την οικονομία και στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην Παιδεία το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον.

Μία πολύ βαθειά και σημαντική μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση είτε οικονομική, είτε κοινωνική.

Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση που να μην έχει αντιδράσεις γιατί είναι σίγουρο ότι αλλάζουν πολλά και σε επίπεδο προσωπικού σχεδιασμού. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις. Είμαι ανοιχτή σε διάλογο μέχρι την τελευταία μέρα.

Έχουμε ήδη σημαντικές προτάσεις από τη Σύνοδο Προέδρων ΤΕΙ, από την ΠΟΣΔΕΠ και από την ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και θεωρώ ότι στη Βουλή, στην πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και από τα κόμματα.

Είναι μείζονος σημασίας μια αλλαγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη την έχουμε, να αποτελεί πεδίο συναίνεσης και όχι σύγκρουσης, και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις η Υπουργός απάντησε:Αύριο είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι το κοινό νόμισμα θα σταθεί με μία κοινή πολιτική.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και είναι πια σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το εργαστήρι νέων ευρωπαϊκών διεργασιών.

(Δήλωση on camera)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012