Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας

OCT 4, 2011

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα 04/10/2011, με τον Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Thomas Rachel, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστα Κοκκινοπλίτη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας στην έρευνα και στην καινοτομία. Στο πλαίσιο της υφιστάμενης διμερούς συμφωνίας οι τομείς/στόχοι είναι η ενέργεια, το περιβάλλον και οι ΤΠΕ.

Επίκεντρο της προσπάθειας είναι η εφαρμοσμένη έρευνα και η σύνδεση της με τον παραγωγικό ιστό τόσο του δημόσιου αλλά κυρίως του ιδιωτικού τομέα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις για την προστασία του ερευνητικού ιστού της Ελλάδας. Απαιτούνται, λοιπόν, για κάθε διμερή συνεργασία συγκεκριμένοι στόχοι, απλές διαδικασίες και λειτουργικά εγχειρήματα πάντα σε συνάρτηση με τους μεγάλους εθνικούς στόχους για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Η συνεργασία των ΑΕΙ και ιδιαίτερα η συνεργασία ΤΕΙ και Fachhochschulen για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και την παραγωγή καινοτομίας αποτέλεσε βασικό άξονα των συνομιλιών.

Ταυτόχρονα, προωθείται η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στο πλαίσιο του 8ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα (Ορίζοντας 2020) για τη συνδιαμόρφωση προτάσεων και προτεραιοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012