Συναντήσεις για την προώθηση της συνεργασίας της Ελλάδας σε θέματα Εκπαίδευσης και Έρευνας με τον Καναδά και την Κίνα

DEC 13, 2011

Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, σε θέματα Εκπαίδευσης και Έρευνας, η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε σήμερα, 13/12/2011, διαδοχικές συναντήσεις με τον προσωπικό απεσταλμένο του Πρωθυπουργού του Καναδά, Philippe Beaulne και με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα, Robert Peck, καθώς και με τον Κινέζο Πρέσβη, Du Qiwen.

Στις συναντήσεις υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη συνεργασίας σχολείων και ΑΕΙ, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των ΑΕΙ και της ενίσχυσης του μαθητικού τουρισμού προς την Ελλάδα, αλλά και για εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων και ΑΕΙ που θα προωθούν την κινητικότητα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από και προς τις χώρες αυτές.

Επίσης, δόθηκε έμφαση στη συνεργασία για την ενδυνάμωση των επιτυχημένων προγραμμάτων Ελληνικών Σπουδών στον Καναδά και στην Κίνα.

Στον τομέα της Έρευνας, συμφωνήθηκε η προώθηση μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ο Κινέζος Πρέσβης απηύθυνε πρόσκληση στην Υπουργό Παιδείας να επισκεφθεί την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012