Συνάντηση με την εκτελεστική Επιτροπή της FISP και την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας

JAN 20, 2012

Δήλωση της Υπουργού

Η φιλοσοφία επιστρέφει στην Ελλάδα: το 2013 θα γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που θα φιλοξενήσει πάνω από 3.000 φιλοσόφους από όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι την Αμερική, από την Αφρική μέχρι τη Ρωσία.

Το Υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει το πρόγραμμα σε συνεργασία με τους «Δρόμους της Γνώσης», ένα σύνολο δράσεων που αφορά την αναβίωση της Ακαδημίας Πλάτωνος και φιλοδοξεί να φέρει τη φιλοσοφία στα ελληνικά σχολεία και να συνδέσει φιλοσοφικές σχολές και κλασικά λύκεια όλου του κόσμου με τον ομφαλό της φιλοσοφίας παγκόσμια, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

Στην εποχή μιας βαθειάς οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης, ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να αντλήσει αυτοπεποίθηση από τα μεγάλα επιτεύγματα της ιστορίας και του πολιτισμού του.

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντόπουλου, μετά τη συνάντηση σήμερα 20/01/2012, με την εκτελεστική επιτροπή της FISP (Παγκόσμια Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών) και την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 4-10/08/2013, 2.400 χρόνια μετά από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος.

Η Υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος: οι δρόμοι της Γνώσης», ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος που στόχο έχει την ανάκτηση της συνοχής της πόλης, την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας ως μέσο καλλιέργειας και γνώσης.

Το έργο, που επιχειρεί να συνδέσει το σήμερα με το πνεύμα και τη σημασία της Ακαδημίας Πλάτωνος, ως χώρου Έρευνας και Παιδείας,ανέλαβε πρωτοβουλία να το μεταφράσει στα κινέζικα ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Peking University της Κίνας και Ερευνητής του Harvard University, TU Weiming, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012