Δήλωση μετά την εκδήλωση κατά της βίας στα σχολεία, στο Προεδρικό Μέγαρο

MAR 1, 2012

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έγινε, σήμερα 01/03/2012, δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη βία στα σχολεία, με τη συμμετοχή μαθητών, του Δικτύου Κατά της Βίας στο Σχολείο, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και του Συνηγόρου του Παιδιού.

Η Υπουργός μετά την εκδήλωση δήλωσε:

«Η σχολική βία είναι ένα φαινόμενο εξαιρετικά σύνθετο και με μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαιτέρως σήμερα που στην Ελλάδα υπάρχει ανασφάλεια, οργή και φόβος τους εφήβους, είναι αναγκαιότητα η αντιμετώπιση της σχολικής βίας με οργανωμένο τρόπο. Για αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, έχει οργανώσει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι το «κλειδί» στην αντιμετώπιση του ζητήματος, προχωρά στη δημιουργία κινητής μονάδας αντιμετώπισης περιστατικών σε σχολεία και στη λειτουργία ειδικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς».

Το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί το «Μηχανισμό Άμεσης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση και πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού», που θα υλοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Αναλυτικότερα πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://www.edulll.gr/?p=16428

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012