Σημεία συνέντευξης στο ραδιόφωνο BHMA FM

MAR 24, 2012

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, στο ραδιόφωνο BHMA FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στη μαθητική παρέλαση:

Είναι θλιβερό να οργανώνουμε την παρέλαση με τη βοήθεια της αστυνομίας. Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που θέλει να τιμήσει αυτό που συμβολίζει η παρέλαση, θα κρατήσει μακριά φαινόμενα που προβοκάρουν και προσβάλλουν με το χειρότερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Οι παρελάσεις συνδέονται με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τον τρόπο έκφρασής μας.

Σχετικά με την επίσκεψη στο Βερολίνο:

Είναι ουσιαστικό να εξηγήσουμε ότι, αυτή τη στιγμή, δημιουργείται ο καμβάς πάνω στον οποίο η Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Στόχος μας είναι να μιλήσουμε σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και να ενημερώσουμε τα Κοινοβούλια ότι σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται μια ένεση ρευστότητας και ένας επενδυτικός «αρραβώνας» με όλες τις χώρες της Ευρώπης, γιατί πιστεύω πολύ στη συνεργασία μας με όλες τις χώρες. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα και μας ενδιαφέρει από πολλές πλευρές.

Σας θυμίζω τη δήλωση του Αντικαγκελαρίου της Γερμανίας ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αλλά Γερμανοί επενδυτές δεν βρίσκουν αντίστοιχη ανταπόκριση. Επειδή δεν μου αρέσει η ανταλλαγή δηλώσεων πολιτικού περιεχομένου «στον αέρα» και η δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, ενημερώθηκα αμέσως και έχω πλήρη εικόνα για την κατάσταση, την οποία και παρουσίασα στη Γερμανία. Αυτές οι επιχειρήσεις για τις οποίες μίλησε ο κ. Ρέσλερ είναι τέσσερις, οι οποίες έχουν κάνει προσεγγίσεις μόνο προφορικά και δεν έχουν καταθέσει φακέλους. Έκανα, λοιπόν, σαφές ότι είναι διαφορετικό να λέει κανείς «έχω ένα ενδιαφέρον» και άλλο να καταθέτει φάκελο. Πρέπει να μιλάμε επί πραγματικών γεγονότων, διότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει πολλά στο επενδυτικό περιβάλλον, που δίνουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης. Εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα, αλλά δεν ισχύει η εικόνα που προσπαθούν να περάσουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ στη Γερμανία.

Σχετικά με την άρση του καμποτάζ:

Προχωράμε σε πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας, από το 2012 – γιατί ήδη χάσαμε δυο χρόνια – ώστε αυτός ο σημαντικός τομέας, που έχει συνεχή αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, να ενισχύσει τα ελληνικά νησιά και ελληνικά λιμάνια.

Σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί:

Ο Πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για συγκεκριμένες αλλαγές. Θα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο κ. Βορίδης, μετά τη συζήτηση του έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν απελευθερώνεται ένα επάγγελμα, δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά σε όσους απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πρέπει δηλαδή να δούμε και τον τουριστικό κλάδο και τους πολίτες.

Δεν βάζω στο «τραπέζι» τη συζήτηση εάν δέχεται ή όχι η τρόικα. Το θέμα είναι εμείς τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε υπηρεσίες που είναι ανοιχτές, που σέβονται τον επαγγελματία, αλλά σέβονται και τον πολίτη.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε από τη ΝΔ μια σταθερή άρνηση σε σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με ουσιαστικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σας θυμίζω το βέτο για την αναδιοργάνωση των Οργανισμών των Υπουργείων. Επίσης, σταμάτησε τις αλλαγές στην Παιδεία,ενώ υπήρχε συμφωνία για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο, με συμμετοχή στην Επιτροπή του σημερινού Υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη και εκπροσώπου της ΝΔ. Τώρα θέτει το θέμα των ταξί και μάλιστα με τρόπο που, σε μεγάλο βαθμό, συνάδει με όσα έλεγαν οι ιδιοκτήτες των ταξί.

Σχετικά με την επιλογή της κυρίας Γεννηματά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Θεωρώ ότι η επιλογή της κυρίας Γεννηματά ήταν απολύτως σωστή, με την έννοια ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει τα χαρακτηριστικά που μπορούν να συσπειρώσουν το ΠΑΣΟΚ και να εκφράσουν την ενωτική πορεία του, που έχει ανάγκη. Έχει περάσει από διαφορετικές θέσεις και αξιώματα σε Αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση και Κοινοβούλιο και έχει την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται αυτή την περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε μια εξαιρετικά αρνητική «φιλολογία» στην Α’ Αθήνας – δεν ξέρω γιατί από όλες τις περιοχές της Αθήνας υπήρξε ενασχόληση μόνο με την Α΄ Αθήνας. Γράφτηκαν πολλά σενάρια και εγώ προσωπικά δέχθηκα πολλές επιθέσεις που δεν έχουν καμία λογική και καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γράφτηκε εάν θα κατέβω στην Α΄ ή στη Β’ Αθήνας ή εάν θα επιστρέψω στην Κοζάνη. Για κανέναν άλλο πολιτικό δεν ετέθησαν αυτά τα ζητήματα. Είμαι Βουλευτής στην Α’ Αθήνας, όπως γνωρίζετε, από το 2007 και πολιτεύομαι με συνέπεια. Θεωρώ ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι γνωστές μικροπολιτικές κακίες και σκοπιμότητες. Δεν έγινε απολύτως καμία συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος έκανε την επιλογή εκπροσώπου με ένα και μόνο στόχο: το καλύτερο δυνατό συνολικά για το ΠΑΣΟΚ και όχι για να εξετάσει τα προβλήματα της κάθε περιφέρειας. Όλα αυτά είναι ανοησίες, κακεντρέχειες και σκοπιμότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland

JUN 15, 2012

Στην εκπομπή «Κυριακή με δράση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

JUN 10, 2012

Άρθρο στην Athensvoice

JUN 8, 2012