Δήλωση μετά τη συνάντηση με την ΠΝΟ

APR 5, 2012

Η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΠΝΟ στην οποία συμμετείχαν και οι Υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε:

Η Ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα. Σήμερα βρεθήκαμε με την ΠΝΟ τρεις Υπουργοί με όλες τις υπηρεσίες, για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις στο πλαίσιο του εφικτού και των δυνατοτήτων, σε όλα τα μεγάλα προβλήματά τους, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών αλλά και προγράμματα για την ανεργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Θα δοθούν όλα και γραπτά, όπως συμφωνήσαμε.

Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κατανόηση, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Είπα επίσης ότι θα είμαι στη διάθεσή τους κάθε στιγμή, το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα, ώστε στο πλαίσιο του δυνατού, να υπάρξει συνεννόηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τί νεώτερο υπάρχει σε σχέση με την προηγουμένη συνάντηση με την ΠΝΟ η Υπουργός απάντησε:

Εξήγησα βήμα προς βήμα τι έγινε σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα στον Οίκο του Ναύτου είπαμε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, γι αυτό και έγινε επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ όπου εξετάζονται μια προς μια οι περιοχές της Ελλάδας. Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε από τη Δευτέρα να συμμετέχει και η ΠΝΟ στο εποπτικό αυτό όργανο, ώστε να βλέπουν την υλοποίηση της μεταφοράς υγείας στον ΕΟΠΠΥ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ετέθη και την προηγούμενη φορά το θέμα της ευρωπαϊκής υποστήριξης στο θέμα της ανεργίας. Κάναμε με το Υπουργείο Εργασίας ένα μεγάλο πρόγραμμα 10,5 εκ. ευρώ που αφορά την υποστήριξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Τέθηκαν ερωτήματα για το θέμα του εφάπαξ και για να υπάρξει απόλυτη δέσμευση θα κάνω μια αλλαγή στη διατύπωση η οποία θα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το εφάπαξ.

Θεωρώ λοιπόν ότι και από την προηγούμενη φορά υπήρξε συνέχεια και συνέπεια σε όσα συμφωνήσαμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012