Απόσπασμα συνέντευξης στο ραδιόφωνο Real FM σχετικά με το πρόγραμμα «Αθήνα Ξανά» και τη λειτουργία των καταστημάτων

APR 10, 2012

Απόσπασμα συνέντευξης της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, στο ραδιόφωνο Real FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, σχετικά με το πρόγραμμα «Αθήνα Ξανά» και τη λειτουργία των καταστημάτων

Από ένα πρόγραμμα 120 εκατομμυρίων και 149 δράσεων για αναβάθμιση 11 γειτονιών στην Αθήνα και με στόχο να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις και να ζωντανέψουμε το κέντρο, δόθηκε δημοσιότητα μόνο στο εάν θα είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Επειδή όλοι ψάχνουμε πού θα διαφωνήσουμε και όχι πού θα συμφωνήσουμε, το ερώτημα είναι αν θέλουμε να ζωντανέψουμε την Κυριακή τις πλατείες της Αθήνας, με αγοραστική κίνηση γύρω από τα παραδοσιακά προϊόντα.

Το πιο σημαντικό για να συζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι αν θέλουμε να φτιάξουμε στις πλατείες τις Κυριακές υπαίθριες αγορές με παραδοσιακά προϊόντα. Για παράδειγμα στο Βέλγιο τις Κυριακές έρχονται από την περιφέρεια άνθρωποι με παραδοσιακές στολές και προϊόντα και γίνεται η πλατεία πόλος έλξης.

Αυτό ακριβώς είπαμε χθες: την Κυριακή να ζωντανέψουμε τις πλατείες με περιφερειακές αγορές και παραδοσιακά προϊόντα.

Αφού συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα δούμε πώς θα έρθει ο κόσμος στο ιστορικό κέντρο και πώς θα ζωντανέψουν οι γειτονιές, γιατί δεν αρκεί να ανακοινώνουμε προγράμματα, αλλά πρέπει να δίνουμε και κίνητρα. Επίσης, δεν πρέπει να δείχνουμε μόνο τη μαύρη εικόνα της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη και πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω και να εξασφαλίσουμε ασφάλεια και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα «Αθήνα Ξανά» έχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο The TOC και τον Δημήτρη Τάκη

SEP 19, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα

SEP 9, 2024

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής

SEP 8, 2024