Σημεία συνέντευξης στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ

APR 26, 2012

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

Χρειάζεται γενναιότητα, τόλμη και γνώση. Δεν γίνεται να λέμε πια ανακρίβειες στον κόσμο. Γνώση σημαίνει κάθε μία φορολογία που είχαμε βάλει τι επιπτώσεις είχε στο τελικό οικονομικό έσοδο που είχαμε προβλέψει.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό πρέπει να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις που έχουμε και να δημιουργήσουμε και νέες. Σήμερα, η βιομηχανία, που δεν είναι πολύ μεγάλη, απασχολεί το 13% των εργαζομένων της χώρας. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις εξαγωγές, που θα μας αποφέρουν έσοδα.

Σχετικά με την ανακοίνωση του Κ. Καραμανλή:

Ο κύριος Καραμανλής στην ανακοίνωσή του προτρέπει τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει στη γραμμή που χάραξε ο ίδιος για να νικήσει ξανά η ΝΔ, που- όπως λέει- είναι η μόνη λύση. Ουσιαστικά δεν υπήρξε ούτε διαχωριστική γραμμή, ούτε αναγνωρίστηκαν λάθη, ούτε έγινε η αυτοκριτική που έπρεπε να κάνει και η ΝΔ.

Σχετικά με την άρση του καμποτάζ:

Στην ανάπτυξη χρειάζεται τόλμη και καθαρός λόγος. Το καμποτάζ είναι ένα από τα παράδοξα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα πλοίο στην κρουαζιέρα με ελληνική σημαία για να μιλάμε για τα πληρώματα.

Η Ελλάδα πρέπει να μπει στους προορισμούς της κρουαζιέρας. Έχουμε τα φυσικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα για να είμαστε πρώτοι στον κόσμο στην κρουαζιέρα και εμείς το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να είμαστε απλώς μία κουκίδα στο χάρτη.

Η κρουαζιέρα συνδέεται και με το κέντρο της Αθήνας. Θα δεκαπλασιάσει την επισκεψιμότητα στο κέντρο της Αθήνας και τα έσοδα σε μια σειρά από επιχειρήσεις εστίασης, παραδοσιακών προϊόντων, ψυχαγωγίας, θέατρα.

Όσο αυξάνει η «πίτα» τόσο αυξάνουν και οι θέσεις εργασίας και η οικονομία της χώρας.

Σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά:

Είναι μία επιλογή του ΚΚΕ, όπου ανήκουν τα Σωματεία αυτά. Δεν έχουν συνολική πρόταση ανάπτυξης για τη χώρα, αλλά υπερασπίζουν συγκεκριμένες ομάδες σε βάρος όλων των άλλων. Πρέπει πλέον να υπάρχει μια προτεραιότητα: η συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Πρέπει, εκτός από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, και το ΚΚΕ να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για τις αποφάσεις του που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο The TOC και τον Δημήτρη Τάκη

SEP 19, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα

SEP 9, 2024

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής

SEP 8, 2024