Σημεία συνέντευξης στο Ρ/Σ ΑΝΤ1

APR 27, 2012

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 στους δημοσιογράφους Νικόλα Βαφειάδη και Νέστορα Δημαρά  

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αρχηγού της ΝΔ  Αντώνη Σαμαρά:

Γίνεται μια προσπάθεια να επαναληφθεί το μοντέλο Σαρκοζί με το σχέδιο «νόμος και τάξη». Το πρόβλημα των μεταναστών είναι συγκεκριμένο και υπαρκτό. Πήρε μεγάλες διαστάσεις το 2005- 2006. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτε- δεν υπήρχε ουσιαστικά μέσα στο σχεδιασμό της. Δεν γίνεται λίγο πριν από τις εκλογές το θέμα να παίρνει τα χαρακτηριστικά συσπείρωσης ενός λαϊκοδεξιού μετώπου κατά το πρότυπο Σαρκοζί. Δεν πείθει κανέναν. 

Η εξαίρεση που ζήτησαν η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί δίνει και σε εμάς τη δυνατότητα να ζητήσουμε εξαίρεση από τη συνθήκη Σένγκεν, για νομιμοποίηση όσων θέλουν να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν. Είναι μεγάλος ο αριθμός των μεταναστών που θέλουν να φύγουν. Εάν οι μεγάλες χώρες θέτουν θέμα εξαιρέσεων –καθώς δημιουργεί και προβλήματα, γιατί γίνεται μεταναστευτική πολιτική αλά καρτ – έχουμε και εμείς το ίδιο δικαίωμα. Οι εξαιρέσεις για εμάς είναι πιο αναγκαίες, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας.     

Σχετικά με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα:

Όταν πρώτη η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη της ευρωπαϊκής και διεθνούς κρίσης, λόγω του δικού μας ιδιαίτερου προβλήματος, έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το SPD και τα λοιπά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα – με επικεφαλής το ΠΑΣΟΚ- για να μπουν στο τραπέζι οι μηχανισμοί, τα ευρωομόλογα, η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, το αναπτυξιακό πακέτο, τα οποία ήταν εκτός ατζέντας. 

Μετά τις εξελίξεις στη Γαλλία και την ευθεία παρέμβαση του Μάριο Μόντι προς τη Γερμανία, για το ρόλο των αναπτυξιακών πακέτων παράλληλα με τη δημοσιονομική σταθερότητα, βλέπουμε σήμερα για πρώτη φορά στροφή στο τιμόνι. Έχει δοθεί το μήνυμα: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στο κάδρο. Είναι πλέον η μισή Ευρώπη που έχει τον ιό. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό, το επόμενο διάστημα, όταν γίνουν αλλαγές στην Ευρώπη και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ελλάδα να βρίσκεται εντός ευρώ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας:

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δώσει την κατεύθυνση των συνεργασιών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει μια προοδευτική συμμαχία για την επόμενη μέρα. Εύχομαι Πρωθυπουργός να είναι πολιτικό πρόσωπο – και θα ήθελα να είναι ο κ. Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο The TOC και τον Δημήτρη Τάκη

SEP 19, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα

SEP 9, 2024

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής

SEP 8, 2024