Σημεία από τις συνεντεύξεις στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84

MAY 23, 2012

· Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα και ίσως χρειάζεται να περάσει την έρημό του και να προχωρήσει στην αναγκαία διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοκριτικής.

· Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των εκλογών. Τα δύο πρώτα κόμματα, κυρίως, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έχει αποδείξει στην πράξη την υπευθυνότητά του.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ήταν υπέρ της απλής αναλογικής. Γιατί, λοιπόν, τώρα δεν παραιτείται του δικαιώματος- εφόσον είναι πρώτο κόμμα- να κάνει χρήση του μπόνους των 50 εδρών, ώστε να κατανεμηθούν σε όλα τα κόμματα; Έτσι θα έχουμε στην πράξη εφαρμογή της απλής αναλογικής. Δεν το κάνει όμως. Αντίθετα, ενώ καταγγέλλει το δικομματικό σύστημα, λέει «ας πάρω τώρα τις 50 έδρες και μετά βλέπουμε».

· Ζητήθηκε επανακαταμέτρηση ψήφων στην Α’ Αθήνας. Ξεκίνησε την Παρασκευή, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Όπως φάνηκε, όντως υπήρξε σύγχυση με τα δύο ονόματα – Άννα και Αικατερίνη – Διαμαντοπούλου. Έγιναν σημαντικά λάθη και στην ανάγνωση των ονομάτων κατά την καταμέτρηση.

Σε ένα ψηφοδέλτιο δεν μπορούν να υπάρχουν συνωνυμίες, το έχω πει επανειλημμένα. Δεν θα κάνω καμία ένσταση. Δεν είναι καιρός για εσωκομματικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο The TOC και τον Δημήτρη Τάκη

SEP 19, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα

SEP 9, 2024

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής

SEP 8, 2024