Δήλωση σχετικά με την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Πανούση

ΦΕΒ 18, 2009

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους φασιστικού τύπου προπηλακισμούς και τον τραυματισμό του καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση, από ομάδα κουκουλοφόρων, καθώς και τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έγιναν στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς» ένα κτίριο-κόσμημα για την Αθήνα και τόσο στενά συνδεδεμένο με την πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Η επίθεση 50 ανθρώπων εναντίον ενός, σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως πολιτική πράξη. Είναι δειλή και άνανδρη.

 

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα ενεργειών, που στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου, και είναι αδιάψευστο τεκμήριο των φαινομένων παρακμής στον χώρο της παιδείας…”

Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την επίθεση εναντίον του καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση

 

18.02.2009

 

 

 

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους φασιστικού τύπου προπηλακισμούς και τον τραυματισμό του καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση, από ομάδα κουκουλοφόρων, καθώς και τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έγιναν στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς» ένα κτίριο-κόσμημα για την Αθήνα και τόσο στενά συνδεδεμένο με την πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

 

Η επίθεση 50 ανθρώπων εναντίον ενός, σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως πολιτική πράξη. Είναι δειλή και άνανδρη.

 

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα ενεργειών, που στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου, και είναι αδιάψευστο τεκμήριο των φαινομένων παρακμής στον χώρο της παιδείας.

 

Η υπεράσπιση του Πανεπιστημίου καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, για να κρύβεται κανείς πίσω από το δάκτυλο του ψευτοπολιτικού κόστους.

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχουμε να προσδοκούμε απολύτως τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία είτε παρούσα, είτε απούσα, δεν καταφέρνει παρά να επιτείνει τις κοινωνικές συγκρούσεις.

 

Συνεπώς καλούμαστε, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί να δούμε την πραγματικότητα χωρίς «κουκούλες» μύθων και ωραιοποιήσεων, ώστε να διασφαλίσουμε τις δομές και τις υπηρεσίες, που θα θωρακίζουν τη δημοκρατική και ελεύθερη λειτουργία του Πανεπιστημίου έναντι οιουδήποτε εισβολέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012