Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

JAN 8, 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: « Καταστροφές στα Πανεπιστήμια»

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2008 και με αφορμή το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα πανεπιστήμια της χώρας επικράτησαν πολεμικές συνθήκες με ασυδοσία και καταστροφές. Τα πανεπιστήμια λειτούργησαν ως ορμητήρια και ως πόλοι έλξης τόσο για δίκαια διαμαρτυρόμενους νέους όσο και για εξωπανεπιστημιακά στοιχεία με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές και σκηνές διάλυσης.

Ένα μήνα μετά την αρχή των επεισοδίων, η πλήρης εικόνα της επικρατούσας κατάστασης και των ζημιών σε κτίρια και εκπαιδευτικές υποδομές παραμένει θολή και έρμαια σε αντικρουόμενες πληροφορίες. Ταυτόχρονα η επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της απογραφής των ζημιών είναι εντελώς ανύπαρκτη.

Στο μέσο μιας ακαδημαϊκής χρονιάς με τεράστια προβλήματα, εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, υποχρηματοδότηση και έλλειψη σχεδιασμού, η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα δέχθηκε άλλο ένα βαρύ πλήγμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Παιδείας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απογραφής των ζημιών με στόχο την άμεση αποκατάσταση τους και τη μικρότερη δυνατή διατάραξη του εξαμήνου;
  • 2. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Παιδείας για τη βελτίωση της συνεργασίας με τις πρυτανικές αρχές και για τη βελτίωση των κρατικών αντανακλαστικών στο χώρο της παιδείας;

Αθήνα, 08.01.2009

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012