Ερωτηση για τις αλλαγες στην εισαγωγη στις στρατιωτικες σχολες

OCT 31, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα : «Αλλαγή στις εξετάσεις μετά την έναρξη του σχολικού έτους»

Με ημερομηνία έκδοσης 25-9-2008 απεστάλη στα γραφεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές από το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010». Με την εν λόγω εγκύκλιο γνωστοποιείται αφενός το πλαίσιο των σωματομετρικών στοιχείων των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές και αφετέρου τα επιστημονικά πεδία για την εισαγωγή των Μονίμων Υπαξιωματικών οι οποίοι μέχρι σήμερα εντάσσονταν στο 4ου και 5ου επιστημονικό πεδίο, αντί του 2ο και 4ο που καλούνται να συμμετάσχουν με το νέο πλαίσιο .

Η ενημέρωση στο τέλος Σεπτεμβρίου και ενώ έχει ήδη αρχίσει το σχολικό έτος δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τουλάχιστον στους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ , οι οποίοι έχουν κάνει τις επιλογές τους και έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, με βάση το ισχύον πλαίσιο.

Σήμερα πολλοί από αυτούς τους υποψηφίους, οδηγούνται σε πλήρη ανατροπή των επιλογών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια χρόνου προετοιμασίας για τους ίδιους και πόρων για τις οικογένειές τους.

Επειδή τέτοιες οι ανατροπές με κανένα τρόπο δεν συνάδουν μ΄ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης που οι μαθητές μπορούν να εμπιστεύονται και να νοιώθουν ασφαλείς ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•- Προτίθεται η κυβέρνηση να αναστείλει το χρόνο εφαρμογής των παραπάνω αλλαγών τουλάχιστον κατά ένα ακαδημαϊκό έτος, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. να μην υποστούν τις συνέπειες από την ολιγωρία της Διοίκησης;

Αθήνα, 31/10/2008

Oι Ερωτώντες Βουλευτές

Άννα Διαμαντοπούλου

Θάλεια Δραγώνα

Μιχάλης Παντούλας

Δημήτρης Βαρβαρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012