Ερωτηση σχετικα με την ευρυθμη λειτουργια του ΤΕΙ Πειραια

OCT 31, 2008

Ερωτηση

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ.Ευρυπίδη Στυλιανίδη

ΘΕΜΑ: «Σοβαρές δυσλειτουργίες στο ΤΕΙ Πειραιά λόγω ελλιπούς επιχορήγησης»

Η ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου, στρατηγικής και πολιτικής για την παιδεία έρχεται για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με το απειλούμενο οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ Πειραιά. Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές σπουδές, και η παιδεία συνολικά, θα έπρεπε να βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, το ΤΕΙ Πειραιά αναγκάζεται να κλείσει, αρχικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προτού αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του.

Με επιχορήγηση περίπου 300 ευρώ ανά σπουδαστή ανά έτος, το ΤΕΙ Πειραιά αδυνατεί να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, να πληρώσει δεδουλευμένα, να προμηθευτεί αναλώσιμα ή να συντηρήσει τα εργαστήρια που αποτελούν και τον πυρήνα του εκπαιδευτικού του έργου. Την τετραετία 2004-2008, οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Πειραιά αυξήθηκαν κατά 50% ενώ η επιχορήγηση μόλις κατά 25%.

Η έλλειψη εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης συναντάται σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα. Τα περιφερειακά Α/ΤΕΙ, μαραζώνουν από την έλλειψη σπουδαστών, άμεση επίπτωση της βάσης του δέκα και της συνολικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα κεντρικά Α/ΤΕΙ έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού από τις δυσλειτουργίες του συστήματος μεταγραφών, την επιλεκτική χρηματοδότηση και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία ως ποσοστό ΑΕΠ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Ποια μέτρα, και πότε, θα λάβει για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Πειραιά?

Αθήνα, 31.10.2008 Η Ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012