Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΔΕΚ 3, 2008

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η χρησιμότητα και ο συμβολισμός της σημερινής επετείου, έγκειται στο πώς την αντιμετωπίζει ο καθένας από εμάς «ξεχωριστά» γιατί ο καθένας από εμάς έχει και μία ευθύνη.

Η μέρα επιτρέπει και επιβάλλει στοχασμό, σκληρή κριτική, θυμό, περηφάνια, αλλά κυρίως απολογισμό και στόχο. Κάθε φορά «να γνωρίζουμε αν κάναμε κάτι παραπάνω».

Πρέπει να διαφυλάξουμε και να κατοχυρώσουμε, το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία και στην πρόσβαση στην εργασία για όλους, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, στις συνθήκες ζωής, στις συνθήκες κυκλοφορίας.

Κάνοντας λοιπόν την κριτική μας, και όχι ανέξοδη αντιπολίτευση, θα ήθελα να πω ότι η πολιτική για την ειδική αγωγή στη χώρα μας ξεκίνησε από το 1985. Σε αυτά τα 23 χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, έγιναν πολλά, αλλά απομένουν να γίνουν και άλλα.

Γι´ αυτό, σήμερα, 3 Δεκέμβρη, ας δεσμευτούμε όλοι, η χώρα μας να μπει στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών, εκεί όπου οι χώρες κρίνονται από τις δυνατότητες που δίνουν στα άτομα με αναπηρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012