Δήλωση σχετικά με την κινητοποίηση της ΔΟΕ

ΣΕΠ 23, 2008

Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα, από την αρχή του καλοκαιριού, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα νηπιαγωγεία, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην προετοιμασία της νέας χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας αγνόησε τις επισημάνσεις μας με αποτέλεσμα σήμερα δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες νήπια και προνήπια να είναι εκτός προσχολικής αγωγής, οι υποδομές να μην επαρκούν, τα εργασιακά δικαιώματα των διδασκόντων να παραβιάζονται και το έργο τους να απαξιώνεται.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) για το θέμα αυτό. Είμαστε κοντά στους εργάτες της μάθησης, τους παιδαγωγούς και τους δασκάλους που αγωνίζονται για μία σύγχρονη, ανθρωποκεντρική και συνεχώς βελτιούμενη Δημόσια Παιδεία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να δώσει άμεσες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που η ίδια η πολιτική του δημιούργησε.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε και πάλι ότι για εμάς προτεραιότητα είναι η επένδυση στην παιδεία. Είναι εθνική ανάγκη και γι΄αυτό δεσμευόμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012