Δήλωση σχετικά με την απόφαση του ΔΕΚ για την αναγνώριση των διπλωμάτων

ΟΚΤ 23, 2008

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), με θέμα «Παράβαση κράτους μέλους – Οδηγία 89/48/ΕΟΚ – Εργαζόμενοι – Αναγνώριση Διπλωμάτων» στενεύει τα περιθώρια για τα κράτη μέλη να θέτουν κριτήρια ποιότητας στην εκπαίδευση:

Στο όνομα της οδηγίας περί αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων υπάρχει κίνδυνος ισοπέδωσης μεταξύ χωρών με τεράστιες διαφορές στα εκπαιδευτικά τους συστήματα και παραβλέπεται η αρμοδιότητα κάθε χώρας να ρυθμίζει το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής στο έδαφός της.

Η κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή οφείλει να επαναφέρει το θέμα στα κοινοτικά όργανα ώστε να προστατευτεί η έννοια εκπαίδευσης ποιοτικών προδιαγραφών και η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή.

Τονίζουμε ξανά προς την κυβέρνηση ότι παράλληλα με πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να οργανωθεί θεσμικά ο χώρος της άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Κορυφαία θεσμική επιλογή είναι η λειτουργία Δημόσιας Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοποίησης, Ελέγχου και Αξιολόγησης κάθε είδους εργαστηρίου ή κέντρου σπουδών για να διατηρήσει η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012