Δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΑΥΓ 26, 2008

Θέλω να συγχαρώ όλους τους νέους και τις νέες που προσπάθησαν και να ευχηθώ σε αυτούς που πέτυχαν στις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα χρόνια των σπουδών τους τόσο στον τομέα της επιστήμης τους, όσο και στην ολοκλήρωση τους ως υπεύθυνοι πολίτες.

Δυστυχώς, και πάλι υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις σπουδών, που ενώ προσφέρονται από τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν καλύπτονται εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Είναι κρίμα οι επιλογές αυτές, των οποίων οι επιπτώσεις στην Παιδεία και την Οικονομία ουδέποτε συζητήθηκαν ή μελετήθηκαν, να στερούν την ευκαιρία μίας θέσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση για πάνω από 18.000 νέους και νέες και να δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε περιφερειακά κυρίως ιδρύματα, πολλά από τα οποία ουσιαστικά αποδεκατίζονται.

Δυστυχώς, η συνήθης και εκτός πραγματικότητας «ωραιοποίηση» του Υπουργού Παιδείας, δε μπορεί να κρύψει την αρνητική πραγματικότητα που αφορά όχι μόνο την Εκπαίδευση, αλλά και την χωρίς κανόνες και ίσες ευκαιρίες αγορά εργασίας.

Είναι πια επιτακτική η ανάγκη για μια βαθιά και ουσιαστική αλλαγή στο Εκπαιδευτικό Σύστημα, που θα αφορά τη χρηματοδότηση, τις υποδομές, τις μεθόδους και νοοτροπίες. Αλλαγή που θα αφορά και τον τρόπο εισαγωγής και θα παρέχει ουσιαστικές δυνατότητες και ευκαιρίες για την είσοδο των νέων «με ψηλά το κεφάλι» σε μια ρυθμισμένη αγορά εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012