Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

ΜΑΙ 21, 2008

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο είχε στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής η Άννα Διαμαντοπούλου πολιτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας και θρησκευμάτων.

Η κ. Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους την απαραίτητη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στα πλαίσια των διακριτών ρόλων τους, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Ο Μακαριότατος με τη σειρά του χαρακτήρισε τη συζήτηση με την κ. Διαμαντοπούλου όμορφη και δημιουργική, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων της ζωής των ανθρώπων.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντησή της με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλουμε πανεπιστήμια δημοκρατικά, ζωντανά και κυρίως ανοιχτά. Είναι απαράδεκτο το ότι ο υπουργός Παιδείας, καθημερινά, με δηλώσεις του και με την εμμονή του να προτάσσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απέναντι στα δημόσια, με την εμμονή του να φέρεται με αυταρχικό τρόπο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012