Δήλωση για την Ειδική Αγωγή

ΜΑΙ 2, 2008

Κάθε πρόταση και πρωτοβουλία, που αφορά στην Παιδεία και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, δεν μπορεί να είναι χώρος κομματικών συγκρούσεων. Όμως, το προσχέδιο νόμου για την ειδική εκπαίδευση δεν διαθέτει, δυστυχώς, ούτε στο πνεύμα του, ούτε στη διαδικασία υλοποίησής του, το πλαίσιο της ειδικής μεταχείρισης που του αρμόζει. Εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουμε την ανακοινωθείσα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έρχεται, και με μεγάλη καθυστέρηση, και με απουσία ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά την πάγια τακτική της.

Αφού ανέστειλε ό,τι θετικό είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. επί τέσσερα χρόνια αδιαφόρησε και αδράνησε, διογκώνοντας το πρόβλημα, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις οικογένειές τους.

Το ΠΑΣΟΚ, από τον Μάρτιο του 2007, έχει επεξεργαστεί και καταθέσει θέση με θεμελιώδες στοιχείο την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών της Ειδικής Αγωγής.

Εμείς, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά, με τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας, στο διάλογο μέσα στη Βουλή.

Ήδη, έχει οριστεί συνάντηση, για την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Eπισημαίνουμε, όμως, ότι τίτλοι, όπως «Έξυπνο σχολείο» και Ανθρώπινη Ελλάδα», έχουν σημασία και προκαλούν συναινέσεις, όταν έχουν περιεχόμενο και κυρίως αποτέλεσμα, πράγματα για τα οποία δεν έχει «τίποτα» να πει το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012