Περιφερειακή Συνάντηση Παιδείας στη Θεσ/νίκη

ΦΕΒ 10, 2008

Στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης αναφέρθηκε η κ Άννα Διαμαντοπούλου μέλος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ομιλία της στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για θέματα Παιδείας που διοργάνωσε ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης τη Δευτέρα 11-2-2008, στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν γίνεται να μιλήσουμε για το ανοιχτό και δημιουργικό σχολείο χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του γονεικού κινήματος» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι είναι απόλυτη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ η στήριξη και η ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, στο οποίο θα προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η ενασχόληση με τα εικαστικά και τον αθλητισμό. Μάλιστα επανέλαβε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία 1450 νέων ολοήμερων σχολείων την πρώτη τετραετία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα απελευθερωμένο από τα δεσμά του κρατισμού και της γραφειοκρατίας, ανοιχτό στη δημιουργία, στην ελεύθερη σκέψη, στις τεχνολογίες και στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ένα πραγματικά δημόσιο δωρεάν σύστημα που μειώνει δραστικά το κόστος για την εκπαίδευση στη μέση οικογένεια που ζει στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης, νεολαίοι, γονείς καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και Δήμαρχοι

Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση νωρίς το πρωί με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ από τις οποίες ενημερώθηκε για το έργο τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι απαιτείται μια συνολική μεταρρύθμιση που θα συνδέεται με όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012