Επιστολή στο Δήμαρχο Αμμοχώστου

AUG 18, 2009

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 

 

Η 35η επέτειος της τραγική κατάληψης της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα και η διατήρηση επί 35 χρόνια ως πόλης φάντασμα χωρίς κατοίκους, έρχεται να υπογραμμίσει στην Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα την ανάγκη άμεσης επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των βουλήσεων του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

 

Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μιας πόλης της Ευρωπαϊκή Ένωσης μπορεί να την έχει καταστήσει σκιά του ένδοξου εαυτού της αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στην εγκατάλειψη της. Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συναντούν δίνουν ακόμη ελπίδες για μια δίκια και βιώσιμη λύση στη βάση μιας «δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή προβλέπεται από τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών»

Πιστεύω βαθιά ότι ένα από τα κλειδιά για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας για το σύνολο του κυπριακού λαού. Οι δύο κοινότητες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητες και αυτόνομες χωρίς την ανάγκη επέμβασης από τρίτες χώρες. Η Κύπρος ως χώρα μέλος της ΕΕ οφείλει να εξασφαλίζει για το σύνολο των πολιτών της αίσθημα ασφάλειας και προοπτική προόδου με βάση το ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

35 θλιβερές επέτειοι είναι πολλές. Ο λαός της Αμμοχώστου έχει δοκιμαστεί πολύ αλλά αντέχει, διεκδικεί και αγωνίζεται. Εύχομαι οι εξελίξεις να ευνοήσουν ώστε σύντομα η Αμμόχωστος να αποκτήσει μια δυνατή, ελεύθερη και ειρηνική φωνή που θα αντηχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

 Άννα Διαμαντοπούλου

Βουλευτής Α’ Αθήνας, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικό Κοινοβούλιο

Επίτιμη Δημότης Αμμοχώστου

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012