Δήλωση σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών

MAR 31, 2012

Έλλειμμα εθνικής αλληλεγγύης”

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι εθνικό πρόβλημα. Η αντιμετώπιση του είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι βάρος μόνο για την Αθήνα. Είναι βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση.

Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα. Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί και είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι στο ίδιο Συμβούλιο υπάρχει και η άποψη της Εθνικής Ευθύνης.

Από το 2007 με την πρωτοβουλία «Αθήνα – Ζωή ξανά στο Κέντρο» υποστήριξα την ανάγκη μετακίνησης των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και τη μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Επικράτεια σε χώρους που θα υποδείξουν και οι Περιφέρειες. Διαδικασία που γίνεται σε άλλες χώρες και για την οποία έχουμε ειδική χρηματοδότηση. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο επί χρόνια – Τώρα δεν υπάρχει ούτε μέρα – Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κινείται με αποφασιστικότητα σε αυτήν την κατεύθυνση. Η διαδικασία πρέπει να γίνει αφενός σύντομα, αφετέρου ύστερα από ολοκληρωμένες προσεγγίσεις χωροθέτησης και κυρίως ενημέρωσης.

Ελάχιστη υποχρέωση εθνικής αλληλεγγύης είναι η συνδρομή όλων σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει μία πόλη που κινδυνεύει να γίνει η πιο απελπισμένη από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η δράση μας αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο την Πρωτεύουσά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012