Συνέντευξη στο Ρ/Σ Αθήνα 98,4

ΙΑΝ 8, 2008

Γ. Λοβέρδος: Εσείς θέλετε να μάθετε το όνομα του δημοσιογράφου που έδωσε το dvd;

Αν. Διαμαντοπούλου: «Θα ήθελα να πέσει άπλετο φως, να ξέρουμε ποιος δημοσιογράφος το έκανε, γιατί νομίζω ότι θα ανοίξει -από εκεί και πέρα- μια άλλη πλευρά της ιστορίας. Γιατί ένας δημοσιογράφος δίνει στοιχεία απευθείας στο Μαξίμου και όχι στον εισαγγελέα; Γιατί το Μαξίμου αποδέχεται αυτά τα στοιχεία; Από τη στιγμή που τα αποδέχεται, πώς είναι δυνατόν να έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία και ο πρωθυπουργός να μην έχει δει αυτά τα στοιχεία; Επομένως, αλλάζουν τα δεδομένα».

Γ. Λοβέρδος: Πιστεύετε ότι λειτούργησε αυτοβούλως ο κ. Ανδριανός;

Αν. Διαμαντοπούλου: «Ξέρω πολύ καλά ως πολιτικός, ότι ποτέ οι συνεργάτες δεν λειτουργούν αυτοβούλως και αυτό είναι μια πολύ βασική αρχή των συνεργατών ενός πολιτικού. Και νομίζω ότι είναι αστειότητες όλα όσα λέγονται για το ότι δεν είδε κανένας το dvd, ή γιατί δεν ήξερε κανείς περί τίνος επρόκειτο, δηλαδή μια υπόθεση η οποία οδήγησε σε αυτοκτονία έναν άνθρωπο, που σημαίνει ότι υπήρχαν στοιχεία τα οποία ήταν εξόχως σημαντικά, κανείς δεν ξέρει τι είδους, αλλά εξόχως σημαντικά. Νομίζω ότι όλοι περιμένουμε να είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και οι χειρισμοί του Μαξίμου ίσως να το κάνουν να φαίνεται και ακόμη πιο σημαντικό».

Γ. Λοβέρδος: Τι θα περιμένατε από τον κ. Καραμανλή να κάνει; Να ζητήσει από τον κ. Ανδριανό να αποκαλύψει το όνομα του δημοσιογράφου;

Αν. Διαμαντοπούλου: «Βεβαίως».* Για Αλ. Αλαβάνο:

«Εμείς, λοιπόν, είπαμε ότι η πρώτη κίνηση είναι στην Επιτροπή της Βουλής, όπου εκεί θα γίνει μια εξαντλητική συζήτηση που θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία και θα καλέσουμε και τον πρωθυπουργό, ως πρώην υπουργό Πολιτισμού. Είπαμε δε, ότι η κλιμάκωσή μας είναι βεβαίως και σε επίπεδο αρχηγών, ακόμα δεν αποκλείσαμε και την εξεταστική επιτροπή.

Μου προκαλεί απορία γιατί πρέπει να πάμε κατευθείαν σε επίπεδο αρχηγών, όπου είναι μια ιστορία κλειστή σε χρόνο, όπου δεν μπορούν να εξαντληθούν τα στοιχεία που θέλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια και να μην εξαντλήσουμε όλα τα όπλα που έχει η Βουλή.

Εμείς κάναμε μια σειρά προτάσεων: κατάργηση των ειδικών λογαριασμών, νέο πλαίσιο επιδοτήσεων με θεσμικό πλαίσιο για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους συλλόγους με βάση περιφερειακά κριτήρια, με βάση κλαδικά κριτήρια με μεγάλα σχέδια τα οποία πρέπει να κατατεθούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο και το liberal.gr

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στην Απογευματινή της Κυριακής και την Αλεξάνδρα Καϋμένου

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στο Παρασκήνιο και την Άννα Καραβοκύρη

ΣΕΠ 25, 2024