Δηλώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΜΑΡ 12, 2009

"Στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η οργανωμένη παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα είχαμε την εβδομάδα που αφιερώθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Ολοήμερο σχολείο. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση του Λυκείου και για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα, σε λίγο, στο ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η συζήτηση για τη δια βίου εκπαίδευση. Την επόμενη εβδομάδα γίνεται η πανελλαδική συνάντηση για την Τεχνική Εκπαίδευση, για τη μεταρρύθμιση στην Τεχνική Εκπαίδευση και τη μεθεπόμενη είναι η συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ…"

 

Δηλώσεις Α. Διαμαντοπούλου σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

11/3/2009

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Παιδείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η οργανωμένη παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα είχαμε την εβδομάδα που αφιερώθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Ολοήμερο σχολείο. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση του Λυκείου και για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα, σε λίγο, στο ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η συζήτηση για τη δια βίου εκπαίδευση. Την επόμενη εβδομάδα γίνεται η πανελλαδική συνάντηση για την Τεχνική Εκπαίδευση, για τη μεταρρύθμιση στην Τεχνική Εκπαίδευση και τη μεθεπόμενη είναι η συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου με ένα φόρουμ παιδείας, στο οποίο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις τελικές, τις συνολικές δεσμεύσεις μας. Ενώ ο διάλογος αυτός, που αφορά την παρουσίαση των θέσεών μας και βεβαίως εξειδικεύσεις, γιατί με τη συμμετοχή στελεχών, αλλά και παραγόντων της παιδείας από όλη τη χώρα και από όλες τις βαθμίδες και όλος ο διάλογος αναμεταδίδεται από το Web Radio και το Web TV του ΠΑΣΟΚ με τη δυνατότητα συμμετοχής χιλιάδων ανθρώπων από όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν σε έναν ηλεκτρονικό διάλογο και συγκεντρώνουμε πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο οργανωμένη χρήση των μέσων που έχει στη διάθεσή του το ΠΑΣΟΚ.

Θέλω τώρα να σας κάνω μια πολύ σύντομη δήλωση σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει και στα δύο επίπεδα του διαλόγου με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δηλαδή με συγκεκριμένη πρόταση. Από εδώ και πέρα, όλα και όλοι, η συνέχεια και το αποτέλεσμα θα κριθούν από την ουσία και την τόλμη των προτάσεων.  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να μου πείτε κυρία Διαμαντοπούλου πώς είδατε το πλαίσιο που έβαλε ο υπουργός Παιδείας ο κ. Σπηλιωτόπουλος για το εξεταστικό σύστημα και το Λύκειο κι αν αυτοί οι στόχοι ικανοποιούν το αίτημα περί συναίνεσης σε ένα εθνικό πεδίο όπως είναι η παιδεία.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συμμετέχουμε στο διάλογο, γιατί όπως είπαμε στόχος μας είναι να βρούμε στοιχεία με τα οποία να συμφωνούν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, γιατί είναι πολύ σημαντικό για το χώρο της παιδείας. Μέχρι στιγμής, ο κ. υπουργός δεν έχει καταθέσει κανενός είδους πλαίσιο. Υπάρχει ένα ευχολόγιο, γι’ αυτό και υπάρχει η επιμονή μας στην ανάγκη να καταθέσει και το κυβερνών κόμμα τη θέση του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν μιλάει για μαζική πρόσβαση στην Τριτοβάθμια είναι κάτι με το οποίο συμφωνείτε εσείς;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η μαζική πρόσβαση, όπως και ζητήματα που διατυπώνονται μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι αυτονόητα. Δεν αποτελούν συγκεκριμένη πρόταση, ούτε καν συμφωνία στόχων. Γι’ αυτό και είπαμε ότι η Πολιτική Επιτροπή πρέπει να θέσει τις κατευθύνσεις και τους συμφωνημένους στόχους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να εκμεταλλευθώ τη δυνατότητα να ρωτήσω για τη συνάντηση μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Σημίτη. Η δική σας προσδοκία για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ποια θα είναι;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Απάντησε ο εκπρόσωπός μας. Εγώ θα σας πω ότι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι με αυτές τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012