Για τα νέα οικονομικά μέτρα: «Το 2004 ο κ. Καραμανλής πήρε τις εκλογές λέγοντας ότι θα μειώσει τις σπατάλες κατά 10 δις το χρόνο. Μέσα σε 5 χρόνια έχει αυξηθεί η σπατάλη και έχει φτάσει στα 30 δις ευρώ το έτος. Τώρα έχουμε αύξηση του δημόσιου χρέους, αύξηση της σπατάλης, σταθερές επενδύσεις, άρα από πουθενά δεν προκύπτουν έσοδα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση με μια χώρα υπερδανεισμένη, μια χώρα που ζει με δανεικά και το κράτος και οι πολίτες χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης».
Και για την Παιδεία: «Ενώ έχουμε 18.500 κενές θέσεις, οι διαφημίσεις και η δήλωση του υπουργού Παιδείας τείνουν στο «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ενώ από τη μια έχουμε εγκατάλειψη, συρρίκνωση και απαξίωση όσον αφορά την δημόσια εκπαίδευση, από την άλλη έχουμε την ώθηση προς τον χώρο της αποκαλούμενης ιδιωτικής Παιδείας. Είναι μια πρόκληση αυτή».
Για τα νέα οικονομικά μέτρα στην εκπομπή «Τι Τρέχει» με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
Άννα Διαμαντοπούλου(Βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
«Είναι μια απόδειξη πολιτικής σύγχυσης και αδυναμίας πρόβλεψης και στοχοθέτησης και πλήρους ανικανότητας. Δοκιμάζεται πια προσωπικά η αξιοπιστία του Υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μόλις 3 μήνες πριν διαβεβαίωνε δημοσίως ότι έκτακτα μέτρα δεν χρειάζονται γιατί ο ρυθμός αύξησης των εσόδων παραμένει υψηλός.
Μετά από πρόωρες εκλογές για τον προϋπολογισμό, ερχόμαστε σε λιγότερο από ένα χρόνο, να αποδειχθεί ότι τινάχτηκε ο προϋπολογισμός στον αέρα και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημά της με τον πλέον προκλητικό τρόπο σε βάρος πολύ μεγάλο αριθμού πολιτών με κεφαλικό φόρο που είναι πρωτοφανής.
Συμφωνώ ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την ΕΕ και με τη διάκριση σε βάρος των πολιτών.
Είναι μια μορφή πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο».
«Το 2004 ο κ. Καραμανλής πήρε τις εκλογές λέγοντας ότι θα μειώσει τις σπατάλες κατά 10 δις το χρόνο. Μέσα σε 5 χρόνια έχει αυξηθεί η σπατάλη και έχει φτάσει στα 30 δις ευρώ το έτος. Τώρα έχουμε αύξηση του δημόσιου χρέους, αύξηση της σπατάλης, σταθερές επενδύσεις, άρα από πουθενά δεν προκύπτουν έσοδα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση με μια χώρα υπερδανεισμένη, μια χώρα που ζει με δανεικά και το κράτος και οι πολίτες χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης».
«Αυτά τα μέτρα δεν είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα, αποδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή. Εδώ οφείλουν λαλίστατοι υπουργοί των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων λόγων να πάρουν θέση».
Για την Παιδεία:
Συμμερίζεστε την κριτική που ασκήθηκε στον κ. Στυλιανίδη ότι με λογική αυτή στέλνε πελάτες στα κολέγια;
«Ενώ έχουμε 18.500 κενές θέσεις, οι διαφημίσεις και η δήλωση του υπουργού Παιδείας τείνουν στο «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».
Ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση 5 χρόνια τώρα στο θέμα αυτό έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: εγκατάλειψη της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και στα θέματα χρηματοδότησης, υποδομών και σε θέματα λειτουργίας του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Έχουμε συρρίκνωση και όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρσι με την επιλογή της βάσης του 10.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει μετωπικά τα ΤΕΙ και τα περιφερειακά ΤΕΙ.
Ενώ από τη μια έχουμε εγκατάλειψη, συρρίκνωση και απαξίωση όσον αφορά την δημόσια εκπαίδευση, από την άλλη έχουμε την ώθηση προς τον χώρο της αποκαλούμενης ιδιωτικής Παιδείας. Είναι μια πρόκληση αυτή».