Συνέντευξη στην εκπομπή «Τι Τρέχει»

ΝΟΕ 10, 2008

Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ;

«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Η αυτοδυναμία προσωπικά εκτιμώ ότι είναι η απάντηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να έχει τη δύναμη αυτή που απαιτείται για να εφαρμόσει πρόγραμμα και προτάσεις και βεβαίως την επιλογή να συνεργαστεί με όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις γιατί αυτό θα το βοηθήσει να έχει συναινέσεις»

«Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και σε περιόδους κρίσης είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, οι συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο, σε κοινωνικό επίπεδο, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης ακόμα και σε επίπεδο κυβέρνησης με δυνάμεις που είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης και με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε, είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα της χώρας, τόσο τεράστιες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν που είναι σημαντικό να πετύχουμε συναινέσεις

Αυτό λεει και ο κ. Κουβέλης στην συνέντευξή του ».

Για τον ΣΥΝ:

«Αυτή τη στιγμή στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα το πρόβλημά μας δεν είναι να ανιχνεύουμε δυνατότητες συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει με σαφήνεια να πει την πρόταση του, να επανεμπνεύσει τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΝ είναι και αυτός ένα κόμμα με τη δική του δυναμική και αυτό οφείλει να καταθέσει τη δική του πρόταση στον ελληνικό λαό.

Έχουμε μια συγκεκριμένη κυβέρνηση και μια κατάσταση απαράδεκτη στη χώρα, έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα για το 2009 και το ΠΑΣΟΚ επικεντρώνει στην δική του πρόταση και προσπάθεια.

Το να ξοδεύουμε τόσο μελάνι και τόσα λόγια για το τι θα κάνουμε με τον ΣΥΝ, δεν βοηθά ούτε εμάς ούτε τον ΣΥΝ»

Για την μερική επανακρατικοποίηση τραπεζών:

«Από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο με χρήματα των φορολογουμένων θα ενισχύσει τις τράπεζες, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και πρέπει να εξασφαλιστεί ο τρόπος που το χρήμα αυτό θα πάει στην αγορά και όταν χρειαστεί με αγορά μετοχών από το δημόσιο ώστε το δημόσιο να μπορεί κάποια στιγμή να τις πουλήσει ή να τις κρατήσει. Κάτι ανάλογο συνέβη στη Σουηδία το ‘90».

«Το δημόσιο οφείλει και να ελέγχει και να επιβάλλει όρους και να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα προς όφελος των πολιτών και αυτό θα το κάνει και με αγορά μετοχών, όπου χρειαστεί, και με έλεγχο και με κανόνες που θα καθοδηγήσουν αυτό το δημόσιο χρήμα στην πραγματική οικονομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο και το liberal.gr

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στην Απογευματινή της Κυριακής και την Αλεξάνδρα Καϋμένου

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στο Παρασκήνιο και την Άννα Καραβοκύρη

ΣΕΠ 25, 2024