Τη σύγκληση επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων ζητά το ΠΑΣΟΚ

JUL 21, 2009

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απέστειλαν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής, με την οποία ζητούν να προσέλθει στην Επιτροπή ο υπουργός Παιδείας, ώστε να τους ενημερώσει για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της νέας γρίπης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣ

Την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

κα Μαρία Κόλλια

Κοιν/ση στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα

Κυρία Πρόεδρε,

Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες του πλανήτη καλείται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της νέας γρίπης που αφορά το σύνολο του πληθυσμού και ιδιαίτερα τις ομάδες υψηλού κινδύνου, και φυσικά τα παιδιά.

Τόσο ο ΠΟΥ όσο και η ΕΕ προχωρούν σε καταγραφή , έρευνες ,μελέτες , συστάσεις , σχεδιασμό.

Στα πλαίσια του ECDC: EUROPEAN CENTER DISEASE PREVENTION AND CONTROL(Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων)εκπονήθηκε ελληνική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ( σας την επισυνάπτουμε) από την οποία προκύπτει ότι αν όλα αφεθούν στη τύχη και δεν υπάρξει ειδική πολιτική , κατευθύνσεις και οδηγίες για τα σχολεία, είναι πιθανόν η γρίπη να προσβάλλει το 60% των παιδιών έως 18 ετών.

Αντίστροφα ο σωστός και κυρίως ο έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να υπάρξουν μέτρα την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά το ποσοστό στο 2,5%!

Σε πολλές χώρες εκτός από τα Διυπουργικά όργανα(τα οποία είναι ο κανόνας)υπάρχει ειδικός σχεδιασμός του Υπ. Παιδείας που αφορά νηπιαγωγεία, σχολεία ,Πανεπιστήμια και συνεργασία του Υπ. Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ελπίδα μας και η ευχή μας είναι οι επιπτώσεις της νέας γρίπης να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Γι αυτό και δεν χρειάζεται πανικός.

Μία υπεύθυνη όμως πολιτεία οφείλει να σχεδιάζει με βάση το καλύτερο αλλά και το χειρότερο σενάριο ώστε να προλαμβάνει.

Ο κίνδυνος της πανδημίας που αφορά την δημόσια υγεία απαιτεί εθνική ομοψυχία , πολιτική και κοινωνική συνεργασία με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ζητούμε λοιπόν πέρα από την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα πρέπει να παρουσιαστεί ο συνολικός σχεδιασμός, να υπάρξει ειδική ενημέρωση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό στο χώρο όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Ζητούμε να προσέλθει ο κ. Υπουργός Παιδείας πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου ώστε να γνωρίζουμε τον σχεδιασμό ανά σενάριο ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Το θέμα δεν είναι απλά σημαντικό και επείγον.

Αφορά την ζωή μας.

Αφορά την υγεία και πρόοδο των παιδιών μας.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ – ΜΕΛΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΤΑΝΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ

ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012