Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας για την Αθήνα

JAN 7, 2010

Η Υπουργός Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθήνας Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2007 για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Κέντρο της Αθήνας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας Χαράλαμπο Παμπούκη. Στην επιστολή η Υπουργός προτείνει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό την αιγίδα του κ. Παμπούκη καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου υπό τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας.

Προς

κ. Χαράλαμπο Παμπούκη

Υπουργό Επικρατείας

Αγαπητέ κ. Υπουργέ

Χρόνια Πολλά

Λόγω της ευθύνης του συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών, που είναι στην ευθύνη σας, θεωρώ ότι θα ήταν μεγάλης αποδοχής μια πρωτοβουλία σας, για το θέμα της Αθήνας.

Η ζωή στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρομοιάζεται με αποθήκη ψυχών!.

Λόγω του σύνθετου θεσμικού πλαισίου και των πολλαπλών αρμοδιοτήτων Υπουργείων , Δήμου και Νομαρχίας που εμπλέκονται θα πρότεινα: Σύσκεψη υπό την αιγίδα σας των βασικών εμπλεκομένων Υπουργών (Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος) του Νομάρχη, του Δημάρχου Αθηναίων και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά τη συμφωνία για την ανάγκη ενός σχεδίου διετούς δράσης που θα αφορά όλους τους επιμέρους τομείς πχ. διαμονή μεταναστών , διακίνηση ναρκωτικών και ΟΚΑΝΑ, σχολική στέγη και παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, πράσινο και βασικά έργα υποδομής κλπ. κλπ… Θα αναλάβει τη λειτουργία του συντονιστικού ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας με την συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργών.

Ο ΓΓ της Περιφέρειας θα σας ενημερώνει σε μηνιαία βάση.

Αντίστοιχο σχήμα χρησιμοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και στη Κοπεγχάγη.

Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων.

Λόγω της ενασχόλησης μου με το θέμα επί μια διετία ως Βουλευτής

Α΄ Αθήνας αλλά και αντιμετωπίζοντας το τεράστιο πρόβλημα εκπαίδευσης είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω σε αυτόν το σχεδιασμό.

Με εκτίμηση

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012