Εγκαίνια Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου

JUN 12, 2010

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, εγκαινίασε, το Σάββατο, 12/6/2010, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Χανίων.
Σε δηλώσεις της η Υπουργός τόνισε:
«Σήμερα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μιλούν όλοι για την κρίση του Τύπου. Του Ευρωπαϊκού, του Εθνικού αλλά και του Τοπικού Τύπου. Πρέπει να χειροκροτήσουμε και να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι στην Κρήτη φωτισμένοι άνθρωποι ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν, κάτι που έμελλε να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου είναι ένα Ινστιτούτο που είμαι σίγουρη ότι η εμβέλεια του δεν θα είναι απλά εθνική, αλλά πανευρωπαϊκή, γιατί οι αναλύσεις, οι μελέτες που αφορούν το νέο ρόλο του επαρχιακού τύπου και τη σχέση του με την νέα τεχνολογία, η εκπαίδευση των δημοσιογράφων και οι συνεργασίες, είναι το μεγάλο του στοίχημα. Η σημερινή μέρα, θεωρώ ότι είναι μια κομβική και ιστορική μέρα για την ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας και του ελληνικού τύπου. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους πρωτεργάτες γι’ αυτή την προσπάθεια και βεβαίως τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Γιάννη Γαρεδάκη.”

Κατά την τελετή των εγκαινίων υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου το οποίο έχει διάρκεια 3 ετών και προβλέπει μεταξύ άλλων κοινές δράσεις για την επιμόρφωση δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ καθώς και την υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012