“Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια”

MAR 2, 2008

ΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ τελευταία καταλήγουν στην απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών και επιβεβαιώνουν ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο όραμα, μία εναλλακτική πρόταση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, ένα μήνυμα αισιοδοξίας από την προοπτική μιας ικανής κυβέρνησης, ιδιαίτερα με έναν εκλογικό νόμο που καθιστά απόλυτο ρυθμιστή των εξελίξεων το πρώτο κόμμα.

Έχουμε τελειώσει με την πολιτική ηγεμονία της Δεξιάς.

Η ελπίδα για ανάκαμψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας προς το συμφέρον του ελληνικού λαού έχει το χρώμα της Κεντροαριστεράς.

Το γνωρίζουν οι πολίτες, το επιβεβαιώνει η τελευταία δημοσκόπηση με 29% στην Ν.Δ. και ένα κριτικό και συνάμα εντυπωσιακό 42% στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Το ΠΑΣΟΚ ως η κυρίαρχη δύναμη αυτού του χώρου- με δυνατότητα πρώτου κόμματος στις επόμενες εκλογές- χρειάζεται τη δική του ανάταση και αναδιάταξη.

Η επομένη του Συνεδρίου να μας βρει με «σημαία κυματίζουσα» τις πάγιες αξίες και αρχές μας, αλλά και τα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν στον νέο ρόλο της Ελλάδας, την αυτονομία του πολιτικού συστήματος, την παραγωγή και πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, το νέο μοντέλο πράσινης οικονομίας, την κοινωνική συνοχή.

Να διαμορφώσει «στρατηγείο ετοιμοπόλεμο» που να εξασφαλίζει το μεγάλο και ενιαίο ΠΑΣΟΚ, να συνδυάζει εμπειρία και πάθος, να φέρει τη σφραγίδα της ηθικής, πολιτικής και οργανωτικής επάρκειας, αγωνιστικότητας και αποτελεσματικότητας.

Να δώσει τέλος στην εσωστρέφεια, με άμεση ολοκλήρωση όλων των εσωκομματικών δαδικασιών.

Όμως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο… χρόνος.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για λευκή επιταγή, λευκή απεργία, λευκή ψήφο.

Ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, Δυναμώνουμε την κοινωνία και την χώρα!

SEP 17, 2024

Η Έκθεση Ντράγκι και η σημασία της για την Ελλάδα -Ακούει η Αθήνα;

SEP 12, 2024

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012