“Γυναίκες σαν εμπόρευμα”

MAR 6, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ«Γυναίκες σαν εμπόρευμα»

Προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και την Υπουργό Απασχόλησης κ. Πάλλη – Πετραλιά

Θέμα: Ο διαχωρισμός ωρομίσθιων γυναικών βάσει της εμφάνισής τους από τη ΗΕLΕΧΡRO

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, η Helexpro – θυγατρική της Ηelexpo Α.Ε. που είναι ο μεγαλύτερος οργανωτής εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και που ελέγχεται από το κράτος – προσλαμβάνει νεαρές κοπέλες ως «προωθήτριες» (promo girls) για τις εκθέσεις της. Στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης, οι εν λόγω νεαρές γυναίκες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την εμφάνιση τους (οι κατηγορίες είναι «εμφανίσιμες» και «ιδιαίτερα εμφανίσιμες»), κοστολογούνται αναλόγως και περιγράφονται μαζί με τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες σαν αντικείμενα προς ενοικίαση.

Τέτοιου είδους σεξιστική αντιμετώπιση νεαρών γυναικών που απλώς θέλουν μια αξιοπρεπή απασχόληση, είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και παράνομη. Ανήμερα στα γενέθλια μιας μεγάλης Ελληνίδας Γυναίκας, της Μελίνας Μερκούρη, η Νέα Δημοκρατία πάλι φέρνει στην ελληνική κοινωνία σημάδια μιας άλλης, ξεπερασμένης εποχής.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση προωθεί μία σειρά σκληρά μέτρα για την Ελληνίδα μητέρα και εργαζόμενη, είναι τουλάχιστον ντροπή και υποβάθμιση της γυναικείας υπόστασης συνολικά, να υφίστανται τέτοιες διακρίσεις.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  • Πώς προτίθενται να αντιδράσουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε μία υπόθεση που θίγει την ίδια τη γυναικεία υπόσταση και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να αναζητήσουν τις ευθύνες ;
  • Με αφορμή αυτό το εξοργιστικό εργασιακό ατόπημα τι μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση και τι πρόσθετα μέτρα σκοπεύει να πάρει, για την καταπολέμηση των εργασιακών διακρίσεων εναντίων των γυναικών?

.

Αθήνα, 07.03.2008

Η Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012