“Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας” Ερώτηση στους Υπουργούς Υγείας και Μεταφορών

APR 16, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς – Τον κ. Κ. Χατζηδάκη – Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών . και

– Τον κ .Δ. Αβραμόπουλο – Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ : « Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας»

Οι Σύλλογοι γονέων της περιοχής του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι με κινητοποιήσεις τους διαμαρτύρονται για το πυκνό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή τους .

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι χωρίς σχεδιασμό έχουν εγκατασταθεί 13 κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες δεν διαθέτουν ούτε καν τις στοιχειώδεις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι κεραίες βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία και σε πυκνοδομημένες γειτονιές, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών.

Επειδή το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας προκαλεί ανησυχία σε μεγάλο αριθμό πολιτών του λεκανοπεδίου που διαμαρτύρονται για εγκατεστημένες κεραίες οι οποίες λειτουργούν χωρίς κανενός είδους άδεια,

Επειδή στο φώς της δημοσιότητας έρχονται διαρκώς νέες επιστημονικές μελέτες που καταλήγουν σε εκκλήσεις για μέτρα περιορισμού της ακτινοβολίας.

Επειδή σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία κ.λπ.) και μεγάλες πόλεις (Παρίσι, Μόσχα) έχουν θεσπιστεί πολύ χαμηλότερα όρια αποδεκτής έκθεσης στην ακτινοβολία με τάσεις περαιτέρω μείωσης .

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί

– Προτίθενται να προχωρήσουν σε ανάθεση επιστημονικών μελετών σχετικά με τις επιπτώσεις από τις ακτινοβολίες που θα λαμβάνουν υπόψη τους τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και γνώμονα την προστασία της υγείας του πληθυσμού ?- Θα επανεξετάσουν το πλαίσιο ελέγχου των παράνομων κεραιών ώστε η εφαρμογή της νομοθεσίας για την απομάκρυνσή τους να γίνεται με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο?Προτίθενται να επανεξετάσουν τα όρια αποδεκτής έκθεσης στις ακτινοβολίες που προβλέπει το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών ?

Αθήνα ,15.04.2008

Η Βουλευτής

Αννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012