“Πτυχίο στην αποτυχία”

ΜΑΙ 9, 2008

Ο Υπουργός Παιδείας κος Στυλιανίδης σε εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου του Πανεπιστημίου Yale προέβη στην ακόλουθη πρωτοφανή τοποθέτηση:

«Όσες μεταβολές και αν γίνουν στο υφιστάμενο σύστημα δεν είναι αρκετές για να ανατρέψουν την προβληματική κατάσταση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου. Χρειάζεται ένα σοκ και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος ώστε να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο και να μπορεί στην Ελλάδα να λειτουργήσει ελεύθερα και το μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό ΑΕΙ». Είναι επικίνδυνη μία Κυβέρνηση και ένας Υπουργός που δεν θέλουν και δεν μπορούν να προτείνουν λύσεις, που δηλώνουν αδυναμία και παραίτηση θεωρώντας ως μόνη λύση και απάντηση στο τεράστιο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το «σοκ» που θα προκαλέσει η ελεύθερη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο λαός μας θέλει Υπουργό Παιδείας με πάθος, πίστη στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο το οποίο πρέπει να υπερβεί τις αγκυλώσεις του, τη στασιμότητα και τα προβλήματά του και να μπει στην πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντί να αναλίσκονται σε περιγραφές και δυσμενείς προβλέψεις εξαιρώντας τους εαυτούς τους από το πρόβλημα ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και ας φροντίσουν να μην χαθεί τουλάχιστον η εξεταστική του Ιουνίου!

Είναι γνωστή η θέση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους αλλά η σημασία και προτεραιότητά τους έπεται της μεταρρύθμισης που αφορά τη δημόσια παιδεία

Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα μας είναι μια γενναία και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση στο δημόσιο πανεπιστήμιο που αποτελεί τη βάση και το εφαλτήριο ανάπτυξης κάθε λαού και κάθε χώρας στις σύγχρονες κοινωνίες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

ΑΥΓ 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

ΑΥΓ 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΙΟΥΛ 31, 2012