“Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας”- Ερωτηση στον Υπουργο Εσωτερικών

FEB 5, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Θέμα: «Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας»

Για μία ακόμη φορά το κέντρο της Αθηνάς μετατράπηκε προχθές σε πεδίο μάχης, διαταράσσοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους κατοίκους της Πρωτεύουσας για την ελεύθερη διακίνησή τους, τη ζωή τους και τις περιουσίες τους.

Είναι η ίδια πόλη που αποδεδειγμένα το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αναδειχθεί σε μία απολύτως ασφαλή πόλη, καθαρή και φιλόξενη. Σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, την οποία παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν το αποτέλεσμα μιας σοβαρής προσπάθειας σε όλους τους τομείς, μιας επένδυσης του Ελληνικού Λαού σε μια νέα εποχή, στην δημιουργία ενός brand name για την Χώρα και την Αθήνα.

Τρία χρόνια μετά – και μετά τα προχθεσινά γεγονότα – έχουμε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ – και προηγουμένως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, να προχωρεί σε μηνύσεις «για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις μέλη του»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλά για πρόσθετο κόστος 25.000 ευρώ μόνο για την καθαριότητα.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του «για τον επαγγελματισμό και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας…» και

ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να δηλώνει «Κανένας Έλληνας Πολίτης δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν λίγοι κλείνουν το κέντρο, σπάνε ή επιχειρούν να καταστρέψουν περιουσίες και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών.»

Τα προβλήματα όμως των πολιτών της Αθήνας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με την έκφραση ικανοποίησης ούτε με διαπίστωση των προβλημάτων. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση του κύρους και της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας. Χρειάζεται αναζήτηση και μέτρα κατά των υπευθύνων των επεισοδίων, προς κάθε κατεύθυνση και όχι με επιλεκτικές προσαγωγές «για τα μάτια του κόσμου». Χρειάζεται να παίρνει θέση η Κυβέρνηση και να προτείνει λύσεις.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Ως αρμόδιος για τα θέματα Δημοσίας Τάξης αλλά και Δημόσιας Διοίκησης τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την διασφάλιση της ηρεμίας στο κέντρο της Αθήνας, για την προστασία της ζωής και αποκατάσταση των περιουσιών των κατοίκων της, για αξιοκρατικές επιλογές και αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας;

Αθήνα, 06.02.2008

Η Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012