“Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην επιμόρφωση τεχνολογιών πληροφορικής” Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας

JUL 22, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : τον Υπουργό Παιδείας κο Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα : Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην επιμόρφωση τεχνολογιών πληροφορικής

Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, επιμορφωτών και συντονιστών παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από δύο χρόνια από το πρόγραμμα «Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση ».

Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων.

Είναι πρώτη φορά από το 2002 που υλοποιείται το πρόγραμμα και αποτελεί βασικό πυλώνα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, που αντιμετωπίζονται απαξιωτικά τόσο η επιμόρφωση όσο και οι συντελεστές της.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με παροχή κινήτρων για την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών – Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΟΣΑ – αναδεικνύουν την σοβαρή υστέρηση των ελληνικών σχολείων στις εφαρμογές των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση στην Ευρώπη των 27, με κίνδυνο να χάσει το στοίχημα της ευρυζωνικότητας, δεδομένου ότι μόνο το 13% των εκπαιδευτηρίων στη χώρα μας διαθέτει γρήγορη σύνδεση στο Ιντερνετ, έναντι 67 % που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των «ευρυζωνικών σχολείων»,

Κατέχουμε την 26η θέση στην Ευρώπη των 27 στο ποσοστό των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν υπολογιστές στην τάξη με 35.6 % έναντι 74.3 % στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να αντιμετωπίσει με στρατηγικό τρόπο την υστέρηση αυτή, εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την υλοποίηση νέων προγραμμάτων πληροφορικής, απευθυνόμενο σε εκπαιδευτικούς που δύο χρόνια τώρα παραμένουν απλήρωτοι, με σοβαρές συνέπειες για την μελλοντική συμμετοχή και αξιοπιστία των σημαντικών αυτών προγραμμάτων.

Ερωτάται ο Κος Υπουργός

  • – Πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στον τομέα της πληροφορικής που εκκρεμούν από το Μάιο – Ιούνιο του 2006 ?

•- Ποια μέτρα θα λάβετε ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον οι διαδικασίες πληρωμής προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπιστία και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα προγράμματα πληροφορικής ?

Αθήνα, 22 /07/2008

Η ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012