“Καθυστέρηση στην τοποθέτηση των οδηγών και συνοδών για τη μεταφορά των παιδιών του Σχολείου Κωφών” Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας

SEP 5, 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση στην τοποθέτηση των οδηγών και συνοδών για τη μεταφορά των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης υφίσταται ουσιαστικό πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, καθώς εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη οδηγών και συνοδών των σχολικών λεωφορείων.

Φέτος μάλιστα, όπως καταγγέλλουν γονείς και δάσκαλοι, το πρόβλημα είναι οξύτερο, καθώς δεν υπάρχει απλώς μικρή καθυστέρηση στην τοποθέτηση των οδηγών και των συνοδών, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί καν η προκήρυξη της πρόσληψης τους!

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για το συγκεκριμένο σχολείο, που εξυπηρετεί παιδιά με προβλήματα ακοής από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, αλλά σύνηθες, καθώς εδώ και χρόνια η σχολική χρονιά ξεκινάει πάντα με τεράστιες καθυστερήσεις, που πέρυσι έφτασαν τους δύο μήνες!

Είναι πλέον, εμφανής η απαξίωση της Ειδικής Αγωγής εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμφανέστερη η προκλητική αδιαφορία για το συγκεκριμένο σχολείο, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι γονείς σε υπόμνημα τους, καθώς παρ΄ όλες τις επανειλημμένες κρούσεις τους.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

•- Σε ποιες ενέργειες και πότε προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου;

•- Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά και να αντιμετωπιστεί συνολικά η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών.

Αθήνα 04.09.08

Η ερωτώσα Βουλευτής

Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012