Κατάθεση εκ νέου Ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του “Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας”

OCT 14, 2008

Θέμα : Κατάθεση εκ νέου Ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του «Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας»

Ύστερα από διαβούλευση με τους πολίτες και κατόπιν συλλογής χιλιάδων υπογραφών, κατέθεσα στις 19 Ιουνίου 2008, στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ερώτηση για τη συνεχή υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Η λαθρομετανάστευση, η πορνεία, τα ναρκωτικά, το παράνομο εμπόριο, η εγκληματικότητα και η ανθρώπινη εξαθλίωση βρίσκονται σε πρώτο πλάνο με επίκεντρο τις Πλατείες Κουμουνδούρου και Θεάτρου, τις οδούς Ευριπίδου, Μενάνδρου και Γερανίου και την ευρύτερη, γύρω από αυτές, περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται

Τα προβλήματα αυτά είναι αδύνατον να λυθούν με αποσπασματικά μέτρα και χρειάζεται η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου υψηλού πολιτικού κύρους και αυξημένων δυνατοτήτων. Για το λόγο αυτό η ερώτηση απευθυνόταν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, ο κ Καραμανλής αδιαφόρησε παντελώς. Όχι μόνο – και κυρίως – για την ερώτηση, αλλά για τα προβλήματα της Πρωτεύουσας και την επίλυση τους.

Ως εκ τούτου, καταθέτω εκ νέου την ερώτηση στον Πρωθυπουργό ευελπιστώντας αυτή τη φορά σε μία απάντηση, έστω και δια εκπροσώπου:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Θέμα : ΑΘΗΝΑ: «Ξανά Ζωή στο Κέντρο» Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται καθημερινά σε μια γκετοποιημένη περιοχή. Η συνύπαρξη πολλών και οξυμμένων κοινωνικών προβλημάτων διαμορφώνει συνθήκες αθλιότητας. Η λαθρομετανάστευση, η πορνεία, τα ναρκωτικά, το παράνομο εμπόριο, η εγκληματικότητα και η ανθρώπινη εξαθλίωση βρίσκονται σε πρώτο πλάνο με επίκεντρο τις Πλατείες Κουμουνδούρου και Θεάτρου, τις οδούς Ευριπίδου, Μενάνδρου και Γερανίου και την ευρύτερη, γύρω από αυτές, περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς και μη βρίσκοντας οποιαδήποτε ανταπόκριση στα προβλήματά τους, έχουν προσφύγει και στην Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αποσπασματικά μέτρα, δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου υψηλού πολιτικού κύρους και αυξημένων δυνατοτήτων, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η Νομαρχία , ο Δήμος Αθηναίων και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις τώρα! Ήδη μέσα από διαδικτυακή διαβούλευση συγκεντρώθηκαν πάνω από 3200 υπογραφές, στηρίζοντας την πρωτοβουλία να πετύχουμε «Ξανά ζωή στο Κέντρο» της Αθήνας. Ερωτάται ο Κος Πρωθυπουργός:1. Προτίθεται να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αποτροπή της γκετοποίησης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ;2. Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου, ώστε να υπάρξει και να κατατεθεί από την Κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών, με αναλυτικό προϋπολογισμό και πηγές χρηματοδότησης, ιδιαίτερα δε μέσα στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (ΕΣΠΑ) και στο μέτρο για την αναζωογόνηση των αστικών περιοχών;Αθήνα,14.10.2008 Η Βουλευτής Άννα Διαμαντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012