Σημεία συνέντευξης στον Real FM

ΙΑΝ 29, 2009

Για την αντικατάσταση του Θάνου Βερέμη:

Ο Υπουργός προχώρησε σε διαδικασίες που δεν είναι απολύτως σαφείς. Με την έννοια ότι δημιουργούν θεσμική σύγχυση , μια σύγχυση δραστηριοτήτων και μια σύγκρουση προσώπων και το λεω αυτό γιατί δεν νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια διαδικασία όταν με τόσο μεγάλη προχειρότητα κάνουμε μια υπέρβαση θεσμών , όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας , του Προέδρου του , ο οποίος είναι από τη Βουλή εκλεγμένος και εμπλέκονται τα ονόματα και με δυσάρεστο τρόπο ανθρώπων που είναι πολύ σημαντικά κεφάλαια για την Ελλάδα.

Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος με πάρα πολύ μεγάλο έργο, δηλαδή με το καλημέρα σας επειδή δεν υπήρξε η προεργασία και η μελέτη και ο σεβασμός των θεσμών δημιουργείται ένα πρόβλημα. Θα σας πω ότι υπάρχει ακόμη και καμία ερμηνεία τι συμβαίνει με την πολιτική επιτροπή, δηλαδή τι είναι η πολιτική επιτροπή , ποιος προεδρεύει στην επιτροπή , να μας πει πια είναι η σχέση της με το Εθνικό Συμβούλιο, πως υποστηρίζεται;

Για Βερέμη:

Ο κύριος Βερέμης έχει εκλεγεί από τη Βουλή αν η Κυβέρνηση για κάποιο λόγο δεν έχει την εμπιστοσύνη στο Πρόεδρο του Συμβουλίου, θα πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες δεν γίνεται να κάνουμε μπαι πας ,η Δημοκρατία δεν λειτουργεί α λα καρτ.

Για το διάλογο στην Παιδεία:

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση συζήτησης πάντοτε γιατί αυτά δεν υπάρχουν θέσφατα , δεν γίνεται να μην υπάρχει η απαιτούμενη σοβαρότητα ώστε η θεσμική λειτουργία να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο και το liberal.gr

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στην Απογευματινή της Κυριακής και την Αλεξάνδρα Καϋμένου

ΣΕΠ 26, 2024

Συνέντευξη στο Παρασκήνιο και την Άννα Καραβοκύρη

ΣΕΠ 25, 2024