Δηλώσεις σχετικά με τη δέσμη μέτρων για την νέα γρίπη που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας

NOV 11, 2009

Σήμερα σε όλη τη χώρα είναι κλειστά 70 σχολεία, τμήματα ή τάξεις. Είναι ένας μικρός αριθμός και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός. Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά ήπια. Θέλω να κάνω σαφές ότι τα τμήματα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ώστε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της πανδημίας και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να εμβολιαστούν. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες και θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά από αυτά.

Υπάρχει σοβαρή επεξεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το οποίο συμφωνήσαμε στην αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, τι θα γίνει δηλαδή σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων είναι μέχρι 15 ημέρες αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που θα έχουμε μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας κλειστών τμημάτων ή σχολείων. Σε περίπτωση που υπάρξει αναστολή λειτουργίας τμημάτων άνω των 15 ημερών, δεν πρόκειται να γίνει περικοπή διδακτέας ύλης αλλά τροποποίηση. Θα υπάρξουν δηλαδή αλλαγές, ώστε τα παιδιά να μη χάσουν την απαραίτητη διδακτέα ύλη αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν, πιθανόν, μειώσεις σε κάποιες ασκήσεις ή σε κάποια θέματα που συνοδεύουν τα μαθήματα.

Έχουν αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου απαντήσεις -σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας- σε συχνά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς. Υπάρχει έτοιμο υλικό για την εκπαιδευτική τηλεόραση, για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, που θα αρχίσει να παρουσιάζεται από τις επόμενες εβδομάδες. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουμε το θέμα της καθαριότητας και όσον αφορά τις καθαρίστριες αλλά και ως προς το υλικό που διακινείται αυτή τη στιγμή στα σχολεία.

Υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον κονδύλια, σε περίπτωση που χρειαστούν και πολύ σοβαρή ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στις σχολικές επιτροπές και στα σχολεία. Χρησιμοποιούμε το on line σύστημα του Υπουργείου και παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τις απουσίες όλων των σχολείων της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012